Obećanja Frame Kloštar Ivanić

„Radujem se u Gospodinu, radujem“ – riječi su proroka Izaije i prvoga čitanja blagdana Bezgrešnog srca Blažene Djevice Marije. Uistinu, radujem se jer je upravo na taj blagdan 12. lipnja u Svetištu Majke Milosrđa u Kloštru Ivaniću 19 framaša pred cijelom Crkvom reklo svoje Evo me! Gospodinu i time se posvetilo službi Kraljevstva Božjega.

Petero framaša prvi je put obećalo svoju mladost posvetiti Kristu živeći Evanđelje u bratstvu frame i svijetu, a 14 je svoje obećanje obnovilo. Troje nije moglo biti s nama, stoga će svoje obećanje obnoviti naknadno. Prije svete mise i obećanja u bratstvo je primljeno deset mladih srdaca. Svetu misu i obred obećanja predvodio je naš duhovni asistent fra Filip Đurđević zajedno s područnim i nacionalnim duhovnim asistentom Frame fra Franjom Vukom te mladomisnikom fra Vjeranom Lazićem koji je nedavno stigao na službu u naše Svetište. Mnoga braća i sestre iz drugih Frama te Franjevačkog svjetovnog reda naše župe, ministranti, obitelji i drugi župljani došli su nas podržati, stoga smo im pripremili program: videozapis o djelovanju našega bratstva tijekom protekle godine. Druženje uz razgovor, pjesmu, ples i, naravno, hranu nastavili smo u župnoj dvorani.

Za primanja i obećanja pripremili smo se redovitim susretima, akcijama i druženjima tijekom cijele godine te trodnevnom duhovnom obnovom na Žumberku koju su vodili, već spomenuti, fra Filip i mladomisnik fra Mislav Lukačević. Na obnovi smo pokušali „mucati“ o Presvetome Trojstvu, a razmatrali smo i Božje milosrđe i važnost obećanja. Trideset i dvije to su mlade duše, malene, grešne, različite, ali u jednom jednake – svoju snagu pronalaze u Euharistiji. Zahvalne Božjoj ljubavi i milosti na poticaju, Majci Mariji koja ih uvijek prati svojim zagovorom, duhovnim asistentima, braći i sestrama koje ih prate na njihovu putu, obiteljima i svima koji mole za njih i podržavaju ih te mlade duše sada nastavljaju svoje poslanje prebirući i čuvajući sve te trenutke u svojim srcima kao Marija bezgrešnoga srca, u nadi radosne, u nevolji strpljive, u molitvi postojane (Rim 12, 12), moleći za zagovor svetog Franje Asiškog.

Slavno će biti sjeme naroda mojega među pucima i potomstvo medu narodima. Tko ih god vidi,
prepoznat će da su sjeme što ga Gospodin blagoslovi. (Iz 61, 9)

Sara Botičan, Frama Kloštar Ivanić

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s