Antunovo u Osječkom područnom bratstvu

Svake se godine mnogi framaši na različite načine uključuju u proslavu spomendana svetog Antuna Padovanskog. Iako je živio prije 800 godina, svetog Antuna i danas se štuje diljem svijeta, pa tako i u našoj domovini. U nastavku vam donosimo nekoliko svjedočanstava framaša Osječkog područnog bratstva koji su na različite načine sudjelovali u proslavi Antunova. Na poveznici možete vidjeti aktivnosti Zagrebačkog područnog bratstva za Antunovo.


Frama Tvrđa

Ove sam godine prvi puta imala priliku volontirati za Antunovo. Nisam znala što očekivati, no unatoč malim izazovnijim trenutcima, ipak je prevladala velika zahvalnost, veselje i radost što svojim radom mogu dati doprinos. Imala sam nakanu koja me motivirala da odradim svih 22 sata, a sa dragim ljudima iz Frame i SKAC-a sati su brže prolazili.

Unatoč svemu u konačnici se pokazalo da Bogu ništa nije nemoguće, a izgleda da nije niti nama. 

Marta Sudar, Frama Tvrđa

Prvi put sam volontirala za Antunovo u Tvrđi, a volontirala sam zajedno s nekoliko prijatelja iz SKAC-a jer su nas framaši pozvali da im pomognemo pa smo rado uskočili. Bilo je stvarno predivno iskustvo! Imam osjećaj da sam doista pridonijela na svoj način da se proslavi Antunovo kako treba. Bogu hvala nije bilo nekih velikih problema, prošlo je sve u redu i to sigurno zato jer nas je sveti Antun cijelu noć i dan čuvao, hvala ti sveti Antune! Nisam kao mnogi volontirala od 2 ujutro već samo pola dana (tako da moja žrtva nije ni blizu kao njihova) no za prvi put bilo je i ovo dovoljno. Svaka čast na svoj žrtvi i trudu, doista ništa nije nemoguće kad su vjera i volja prisutne. Iz ovog volontiranja izašla su i lijepa nova poznanstva i moguća suradnja jednog dana. Frama i SKAC će i nadalje, ako Bog da, ovako uspješno surađivati!

Marijana Đurčević, SKAC Osijek

Frama Našice

U subotu, 5. lipnja 2021. godine našički su framaši, zajedno s članovima OFS-a, sudjelovali u akciji uređenja samostanskog i crkvenog dvorišta prije blagdana sv. Antuna Padovanskog, koji je zaštitnik grada Našica. Tri framaša i dva člana OFS-a, uključujući i duhovnog asistenta OFS-a, fra Josipa Vukoju, pobrinulo se da grmovi uz stazice dobiju novo i uredno ruho. Bilo je to jedno lijepo prijepodne.

Davor Olij, Frama Našice

Frama Đakovo

Dugo je vremena prošlo od kada smo osjetili zajedništvo (zbog svih događanja proteklih godinu i pol dana) i pravi trenutak za ponovno pokrenuti to bio je dan svetog Antuna, 13. lipnja ove godine.

Naša Frama, Frama Đakovo, organizirala je na Antunovo prodaju krunica i narukvica za odrasle i djecu. Framaši su se toga dana okupili i po skupinama od ranoga jutra sve do večernjih sati prodavali rukotvorine koje su izradili na kreativnim radionicama. Na malenom štandu ispred Centra Amadea mogao se čuti velik broj različitih, a svima nam dragih duhovnih pjesama koje su framaši s radošću pjevali, a bez framaša-svirača, koji su do posljednjeg trena svirali, ništa ne bi bilo isto (na tome smo im posebno zahvalni).

Svim ljudima dobre volje hvala, svima koji su zastali i nešto kupili, jer smo osjetili toliku podršku, a to nam puno znači! Zato potičemo i sve vas, svojim primjerom, da učinite isto jer sve u što se uloži trud, vraća se stostruko! 

Nora Hodak, Frama Đakovo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s