Volontiranje u Banovini

Prekrasna suradnja Frame i SKAC-a u potresu pogođenim područjima

U subotu, 5. lipnja 2021. godine, ujutro u 5 sati ispred rezidencije Družbe Isusove u Osijeku zajedno sa SKAC-om Osijek, Frama Tvrđa je krenula na put Banovine. Po dolasku u 8 sati, dočekao nas je i SKAC Split, a zatim je krenula podjela u timove. Dio nas se zaputio u obilazak kuća u okolnim selima na popisivanje svih potrepština, a dio je odrađivao potrebne fizičke radove.

Tijekom obilaska sela, susreli smo se s mnogim skromnim ljudima koji još uvijek, otkad je cijela početna akcija završila, čekaju da ih se netko sjeti. Osim popisivanja svih materijalnih stvari, imali smo priliku i porazgovarati s njima te otkriti kolika je bol još uvijek tako prisutna u njihovim srcima. Bila nam je čast raditi za Krista nastojeći ih ohrabriti našim srcima punima nade i vjere u bolje sutra, a posebno vjere u Boga koji nadoknađuje svaku patnju i broji svaku našu suzu.

Po završetku jutarnjeg rada, u 13:30 nas je dočekao velikodušni ručak u franjevačkom samostanu i župi sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću. Nakon ručka smo se još malo svi odmorili u hladovini, podružili, zapjevali te u 15 sati krenuli na popodnevni dio rada. Bila nam je velika radost vidjeti koliko je Crkva unatoč svim vanjskim i unutarnjim napadima još uvijek tako živa, djeluje kao jedno te izgara za Boga. Tako smo susreli našeg Učitelja Isusa koji nam je još jednom jasno ponovio i pokazao da je ni vrata paklena neće nadvladati.

Nakon popodnevnog rada, opet smo se svi zajedno susreli na svetoj Misi u župi sv. Ivana Pavla II. u Petrinji. Poslije mise je uslijedila večera u župnoj kući župe sv. Bartola Apostola u Hrastovici. Nakon večere, opet smo naravno zapjevali i sa osmijesima na licima i u srcima, krenuli natrag svojim kućama. 

Upoznali smo puno predivnih ljudi i ovo nam je bilo nezaboravno iskustvo. Možda nismo ni svjesni koliko smo toga primili, možda puno više nego što smo dali. Tako to Bog inače radi – pružiš Mu ruku, a On te povuče za nju i zagrli. Zato ostanimo uvijek u Gospodinu, ostanimo blizu našem Bogu i braći te uvijek uzvraćajmo ljubav Ljubavi za koju smo uvjereni da je sigurno, barem taj dan – bila ljubljena.

Anđela Ćurić, Frama Tvrđa

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s