Obećanja Frame Vukovar

U subotu, 13. veljače, na večernjoj svetoj misi u crkvi sv. Filipa i Jakova sedmero je framaša dalo svoja obećanja. Nažalost, već duže vrijeme obećanja ne možemo slaviti kao što smo to nekad znali pa su tako i naša obećanja održana u skromnijem društvu. Zahvaljujemo se župnoj zajednici koja nas uvijek podržava te napose braći i sestrama iz Frame Vukovar – Borovo Naselje, kandidaticama i s. Doroteji Krešić i naravno našem duhovnom asistentu fra Matiji Marijiću koji je predslavio svetu misu i koji je uvijek tu s nama i za nas.

Bez obzira na sva ograničenja koja nam svakodnevica donosi, nadamo se da nećemo odustajati i da će nam ova obećanja biti na duhovnu izgradnju i ustrajnost u življenju evanđelja po uzoru na sv. Franju. Geslo ovogodišnjih obećanja bilo je „Sad je vrijeme da daješ najbolje od svoga srca drugome“. Uvijek smo pozvani i uvijek je vrijeme dati najbolje od sebe, a posebno u idućih godinu dana kao što smo i obećali.

Svim framašima želim mir i ustrajnost na njihovom putu i neka uvijek u mislima nose geslo obećanja jer na taj ćemo način sigurno odgovoriti na svaki poziv dobra! Da ne bi sve ostalo samo na riječima, valja uz geslo dodati i „vjera bez djela je kao zdjela bez jela“. Ako bude teško i ako nastupi ravnodušnost, pouzdajmo se u Gospodina i našega serafskoga oca sv. Franju, oni su nam uvijek spremni pomoći i uz njih ćemo sigurno ići pravim putem. Možda ne utabanim i laganim, ali sigurno pravim i plodonosnim!

Luka Suman, Frama Vukovar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s