FOTO: Obećanja Frame Zagreb – Majka Božja Lurdska

U nedjelju, 14. veljače 2021., devetero framaša iz mjesnog bratstva Zagreb – Majka Božja Lurdska je obnovilo svoja obećanja življenja evanđelja po uzoru na sv. Franju. Euharistijsko slavlje je predvodio naš duhovni asistent fra Ivan Marija Đuzel uz koncelebraciju četvorice nacionalnih i područnih duhovnih asistenata. Također, uz nas su bila i braća i sestre iz drugih mjesnih bratstava.

Nakon misnog slavlja nismo imali uobičajeno druženje i slavlje s framašima iz drugih bratstava, stoga smo to pokušali nadoknaditi kroz virtualno druženje i kviz koji je bio na platformi Google Meeta. Tako smo mogli vidjeti one koji su htjeli biti s nama, ali jednako tako i oni nas. Svjesni smo da ništa ne može zamijeniti fizički kontakt, ali smo i zahvalni na suvremenoj tehnologiji koja nam je omogućila ovakav susret.

Za ovogodišnje geslo izabrali smo citat sluge Božjega fra Ante Antića: „Po poniznosti k svetosti. To je tvoj put!“ Skloni smo grijehu, ali stvoreni smo da budemo sveti. Zagledani uvijek i prvo u Isusa, crpeći snagu iz euharistije, ponizujući se, vjerujemo da ćemo dosegnuti rajske visine, kako nam je to na duhovnoj obnovi rekao fra Vinko Brković.

Za nas je to bio poseban dan, ispunjen radošću i zahvalnošću za milost koja nama je dana. Vjerujemo da je svatko od nas svjestan težine obećanja koje smo dali i koliku odgovornost ona nose, ali ne smijemo zaboraviti ni na plodove koje ovaj način života donosi.

Dali smo obećanje Bogu te nam ne preostaje ništa drugo nego to obećanje i održati stoga se i dalje preporučujemo u vaše molitve,
mir i dobro!

Martina Anđić, Frama Zagreb – Majka Božja Lurdska

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s