Susret generalnoga vizitatora franjevaca trećoredaca s belišćanskom Framom

U trodnevnoj posjeti našoj župi u Belišću (6. – 8. veljače 2021.) bio je generalni vikar fra Sean Sheridan, delegat generalnog ministra franjevaca trećoredaca. Od 17. siječnja ove godine traje kanonski pohod samostanskih bratstava Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša.

Nakon večernjega euharistijskoga slavlja generalni vikar se susreo i s mjesnim bratstvom Frame i OFS-a. Obje zajednice izradile su prezentaciju pomoću koje su lakše prikazale rad zajednice, članove, probleme i slično. Predsjednica Mjesnoga bratstva u Belišću Korina Sinković pozdravila je generalnoga vizitatora i sve prisutne. Marija Stanković, članica Frame i Marija Pintarić, doministra u OFS-u, prezentaciju su imale na engleskom jeziku, što je na poseban način dojmilo našeg gosta, fra Seana. Fra Matej Jovanovac, tajnik pohoda, mogao je malo odmoriti od prevođenja. Na kraju prezentacije generalnom vizitatoru obratio se i duhovni asistent Frame fra Mirko Mišković. Nakon predstavljanja, bilo je vrijeme da mi upoznamo delegata generalnog ministra.

Na početku svog govora zahvalio je na mogućnosti susreta s članovima Frame i OFS-a. Zaželio je zajednicama da ustraju u svom radu i djelovanju u župi, molitvi i pomaganju. Ispričao je svoj zanimljiv život i svećenički poziv. Budući da je i on sam otkrio poziv u 35. godini života, rekao je da nikada nije kasno – Bog zove, a mi mu trebamo dozvoliti da pokuca i na naša vrata. Odvjetnik u SAD-u odlučio je krenuti putem sv. Franje Asiškog i sada je generalni vikar Trećega samostanskoga reda sv. Franje u Rimu.

Za kraj susreta svi zajedno smo se pomolili i zahvalili Gospodinu  na zajedništvu, pa makar „i pod maskama“. Na poseban način zahvaljujemo i fra Mateju Jovanovcu, tajniku pohoda koji je svojim znanjem engleskog jezika omogućio svima nam da naše riječi dopru do fra Seana, kao i njegove do nas.

Katarina Sopek – Frama Belišće

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s