Humanitarna adventska kućica “Kod fratara” na Svetom Duhu

Zagrebački franjevci konventualci otvorili su provoznu (drive-in) adventsku kućicu na Svetom Duhu 33. Svakoga dana od 16 do 22 sata može se kupiti obrok, čime se ujedno donira novac za njihovu pučku kuhinju.

U ovo doba pandemije, ali i zbog posljedica potresa, ljudima koji su i inače u teškim životnim situacijama još je teže. Međutim, franjevci nisu odustali te su domišljato osmislili način kako poštovati protuepidemiološke mjere, ali ujedno i potaknuti druge na dobro djelo.

Pitali smo potpredsjednicu Frame Sveti Duh Ivu Puticu da nam kaže malo više o njezinom iskustvu volontiranja:

“Volontirala sam u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu i, od sve hrane koju oni tamo pripremaju za adventsku kućicu, mene su zapali medenjaci. Moram priznati ne baš lagan posao, ali uz odličnu ekipu (nažalost ne tako brojnu, zbog mjera) sve je lakše. Medenjaci, kao i ostatak raznovrsne ponude hrane i pića, mogu se kupiti na adventskoj kućici ‘kod fratara’ ispred pučke kuhinje na Svetom Duhu. Kućica radi od 16:00 do 22:00 te se kupnjom svakog obroka vrši donacija pučkoj kuhinji.”

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu posjetiti fratarsku adventsku kućicu i time pomognu ljudima u potrebi! Za više informacija o kućici i doniranju pučkoj kuhinji, posjetite sljedeću poveznicu.

Laura Lazić,
Frama Zagreb – Sveti Duh

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s