Bogić moj

Ne znam jeste li ikada razmišljali o tome da netko svemoguć ima ime od samo tri slova. Bog – odakle ta jednostavnost? Riječ od tri slova daje smisao svemu stvorenom i jakost mu vremenom ne jenjava, popularnost ne pada… Bogić moj!

Bogati mladić koji u Evanđelju pita Isusa što mu je činiti da bi imao život vječni niti ne sluti da je korijen njegova bogatstva Bog, zato nakon dobivenog odgovora, odlazi tužan i nezadovoljan. Bog kojeg ja poznajem je bogat, najbogatiji na svijetu i izvan njega, no ponekad ne raspoznajem to bogatstvo u gomili svijeta.

Ono je poput Sunca nad pučinom; tajanstveno, polako i tiho ustaje, a zalazak mu se dugo ne nazire: “Gospodin će kraljevati dovijeka, tvoj Bog Sione od koljena do koljena!” (Ps 146,10). Dok je nad pučinom, svoje bogatstvo razdaje nesebično, silno i veličanstveno, stoga oblaci i oluje munjevito bježe i nestaju! More mu se raduje, prima ga kao najdražeg gosta i zajedno osvajaju srce čitave obale.

Možda bismo trebali biti poput braće Sunca i Mora, u kontaktu s Božjim bogatstvom, ne zaboravljajući da Njegova toplina prodire u dubine našega bića i ispunjava ga savršenstvom i beskrajnošću.

Znam da ti smetaju oblaci što se nadviše nad pučinom i najavljuju oluju i nemirno more. Ne brini, Bogić tvoj i moj bdije nad morima naših života, jačinom svoje svjetlosti koja nema zalaza i tiho govori: “Što ste plašljivi, malovjerni? Tada ustade i zaprijeti vjetrovima i moru te nasta velika utiha” (Mt 8,26). Budi siguran u onoga kome vjeruješ i sjeti se da sve što posjeduješ vuče korijenje iz tri svemoguća slova – BOGatstvo!

Na kraju dopusti sebi biti takav da se svi oko tebe pitaju: “Tko je taj da mu se i vjetrovi i more pokoravaju?” (Mt 8,27). Neka tvoj Bog bude tvoje najveće bogatstvo i ispuni te svojim mirom!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s