II. škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkoga i Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva

Od 28. veljače do 1. ožujka u Šibeniku na Meterizama održala se II. međupodručna škola animatora i seminar za voditelje formacije Splitsko-dubrovačkoga te Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva Frame. Geslo ovogodišnje škole animatora i seminara za voditelje formacije bilo je: “U tebi mora gorjeti ono što želiš zapaliti u drugima!” (sveti Augustin).

Na školi animatora i seminaru sudjelovalo je 80-ak framaša. Voditelj škole animatora fra Ante Bešlić, uz pomoć fra Jerka Kolovrata, predavača i ostalih animatora, uspješno nam je pokazao kako kvalitetno pripremati framaške susrete te kako to prenijeti na ostale framaše. Uz to, kroz razne radionice i zabavni program te molitvu, pokazali su nam kako živjeti u skladu s Bogom.

Petra Rupić, Frama Dubrava – Gospa od Zdravlja

Dolaskom u petak u poslijepodnevnim satima okupili smo se u dvorani kako bismo se smjestili i podijelili po grupama. Radi boljeg prepoznavanja, grupe su bile podijeljene prema različitim bojama, a svaku su formirali framaši iz različitih bratstava. Nakon kraćeg upoznavanja uslijedio je križni put i sveta misa u crkvi Svetog Jeronima. Nakon večere odslušali smo predavanje fra Jerka Kolovrata te smo dan završili još jednom igrom upoznavanja i večernjom molitvom.

Drugi dan smo započeli s jutarnjom molitvom. Nakon predavanja framaša Krešimira Ruića pod nazivom “U tebi mora gorjeti ono što želiš zapaliti u drugima” imali smo rad po grupama gdje smo raspravljali o našim vrlinama i stožernim krepostima koje opisuju nas i naše bratstvo.
Nakon ručka uslijedilo je drugo predavanje koje je održala framašica Tereza Marković pod nazivom “Kako pripremiti i voditi susret?”, na kojem smo naučili glavne smjernice kako pripremiti susret te ga učiniti zanimljivim.

U grupama smo trebali osmisliti tijek susreta i ukratko ga predstaviti pred ostalim framašima. Vrhunac dana je bila priprema za svetu ispovijed nakon čega je uslijedila sveta misa te klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Zadnjeg dana, nakon svete mise, nacionalna predsjednica Ana Matić ispričala nam je svoje svjedočanstvo i framaški put. Školu animatora završili smo zajedničkim ručkom i zahvalom svima koji su sudjelovali u organiziranju prekrasna dva dana.

Škola animatora svima je pružila puno više od očekivanoga. Svatko je srce ispunio ljubavlju i radošću kojih je na Meterizama bilo u izobilju. Bratstvima smo se vratili bogatiji za predivno iskustvo, naučenim novim vještinama i stečenim prijateljstvima iz ostalih Frama koje jedva čekamo obnoviti na sljedećem susretu.

I za kraj jedna anegdota. Da ste nakon škole animatora pitali fra Antu Bešlića “Što znači biti framaš?” dobili biste odgovor: “Kad za 80 ljudi skuhate posoljenu kavu, a nitko se ne požali, eto to znači biti framaš”.

Antonio Iglić, Frama Split – Gospa od Zdravlja

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s