FOTO: Framaši Osječkoga područnog bratstva u posjetu mladima u Subotici

U subotu, 8. veljače posjetili smo mlade iz Subotice koji imaju želju osnovati Framu. Dočekalo nas je desetak radosnih i znatiželjnih lica na čelu s fra Danijelom Maljurom.

Održali smo im kratko predavanje o tome što je Frama i kako funkcionira. Bojali smo se da će biti sramežljivi ili nezainteresirani za ono što im govorimo, ali smo bili ugodno iznenađeni. Postavljali su niz pitanja o našim osobnim doživljajima Frame, o tome kako smo na nju došli i što nas je privuklo da ostanemo.

Mlade su posebno zanimali područni i nacionalni događaji koje smo im prezentirali puštanjem videa s našeg YouTube kanala i osobnim svjedočanstvima. Pričalo se i o duhovnom aspektu Frame, o životu po uzoru na sv. Franju Asiškoga i na koji način živimo Evanđelje.

Po završetku našeg predavanja počastili su nas raznim slasticama i privatnim obilaskom užeg centra Subotice. Htjeli smo ostati i duže, ali već je bilo kasno, a dug je put bio pred nama.

Sve njih preporučujemo u vaše molitve kako bi jednoga dana postali punopravno bratstvo i dio velike i prekrasne franjevačke obitelji!

Ana Škrobo, Frama Osijek – Tvrđa


Ovu subotu u posjeti su nam bili framaši sa svojim područnim duhovnim asistentom, fra Matijom Marijićem. Održali su nam mali nagovor i uveli nas u to što je Frama, kako se postaje framašem i kako se živi takav, vrlo zahvalan oblik duhovnosti.

Petar, Ana i Tihana, kao i fra Matija, već su nam prirasli srcu. U njima smo prepoznali svjetlo i pozitivan primjer što sve čovjek može dobiti u Frami i koliko toga može pružiti drugima. Mi bismo isto to voljeli iako još ne znamo u potpunosti što znači biti framaš, no nadamo se da ćemo uskoro saznati.

Josip Šarčević, Subotica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s