Obećanja Frame Rijeka – Trsat

Večer uoči prve nedjelje došašća, 30. studenoga, 12 trsatskih framaša obnovom krsnih obećanja stavili su se Bogu na raspolaganje i obećali dopustiti mu djelovati u njima i kroz njih.

“Evo me!” Franjo to nije rekao samo jedan poseban dan, on je to živio svaki dan, cijeli život. Na kraju se osjećao malenim i poniznim tako da je pitao Boga kamo sve to vodi i što će biti s redom i braćom.

Zahvaljujući njegovim poniznim, nama danas možda pomalo glupim pitanjima, postoji cijela franjevačka obitelj rasprostranjena po cijelom svijetu. Nakon franjevaca i sestara klarisa, treći član obitelji je franjevački svjetovni red koji čini, velikim dijelom, Franjevačka mladež poznatija kao Frama.

Njezino je poslanje u bratstvu naviještati Radosnu vijest svemu stvorenom, prepoznavajući Božje djelo u bratu čovjeku, Suncu, Mjesecu, majci Zemlji… Naši susreti petkom i sve ostale aktivnosti kojima pokazujemo svijetu da je moguće istovremeno biti u trendu i biti mladi, praktični vjernici važne su, ali najvažnije je da je Frama poziv u život i otkrivanje sebe.

Stoga, bez straha, pridružite nam se i otkrite ljepotu, bogatstvo i nadu u pozivu vašemu!

Ako se još uvijek važete, pogledajte sliku Gospe Trsatske i sjetite se: “Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi Tvojoj!”.

Daria Ljevar, Frama Rijeka – Trsat

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s