FOTO: Obećanja Frame Osijek – Tvrđa

Frama Osijek Tvrđa u subotu, 26. listopada, pod geslom “Gospodin mi je dao braću” odlučila je dati (obnoviti) obećanja tijekom misnog slavlja, a istoga dana nešto ranije, u svoje bratstvo primiti dvije nove članice.

Ukupno 12 framaša odlučilo je godinu dana živjeti u bratstvu Franjevačke mladeži, od čega su četvero bili prvoobećanici. Budući obećanici pripremali su se za ovaj događaj tijekom godine na susretima formacije koje su predvodili naši framaši Ivan Školka, mjesni i nacionalni voditelj formacije, te Nikolina Odobašić, mjesna potpredsjednica i područna voditeljica formacije.

Vrhunac ovogodišnje formacije bio je tri tjedna ranije u Cerniku na duhovnoj obnovi za obećanike i primljenike.

Nakon svete mise obećanici i primljenici Frame pripremili su igrokaz koji je napisala Laura Lazić, novoprimljenica naše Frame. On na šaljiv način govori o četiri prijateljice, Xeniji, Agnezi, Biserki i Cvijeti, od kojih jedna odlučuje o završavanju svog puta u Frami zbog odlaska na fakultet u drugi grad. U pomoć dolazi sveti Franjo u liku fra Matije, područnoga duhovnog asistenta, koji pokušava razgovorom pomoći Xeniji u njezinim sumnjama.

Ovim igrokazom Frama Osijek Tvrđa nastojala je prikazati situaciju svih framaša koji su upisali fakultet ili će ga tek upisati te poslati pouku svim budućim studentima kako ne trebaju napustiti Framu jer su studenti, već trebaju biti uzor budućim studentima framašima.

Ovu pouku izložio je i fra Matija u igrokazu riječima: “Dolazak u novu sredinu nije jednostavan, ali kad te Bog na nešto pozove, najjednostavnije je odazvati se”.

Nakon igrokaza framaši su pozvali sve ljude na druženje i okrjepu u kapelici samostana gdje je i održan kviz autora Laure Lazić, Marije Gadžić i Filipa Zlose. Kviz se sastojao od 20-ak pitanja vezanih za članove našeg bratstva u kojima se svaka Frama natjecala za Vučka – područnu maskotu, plišanog psa koji se od obećanja do obećanja prenosi drugoj Frami, pobjednici nekog od natjecanja.

“A mnogi prvi bit će posljednji, i posljednji prvi” (Mt 19,30) – vodeći se ovom mišlju, Vučko je ove godine otišao u ruke Frami Đakovo, iako je Frama Vukovar Borovo Naselje pobijedila s najvećim brojem osvojenih bodova.

Osim Frama iz našeg područja, ugostili smo i framaše iz Frame Domaljevac te iz Frame Rijeka – Žabica. Cijelu večer mogao se osjetiti duh zajedništva, veselja i radosti, a smisao našeg gesla postajao je sve jasniji dok smo stvarali nova poznanstva i prijateljstva ugošćujući sve pridošle framaše.

Karlo Živatović, Frama Osijek – Tvrđa

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s