FOTO: Frama Otok na Marijanskom zavjetu za domovinu

Dana 8. lipnja Frama Otok sudjelovala je na hodu za poginule branitelje, poznatijem pod nazivom Marijanski zavjet za domovinu.

Okupili smo se u Komletincima gdje su nas dočekali članovi koji su vodili hod. Prvo smo se predstavili, a nakon male pauze krenuli na put.

U župi Bezgrešnog Začeća Marijinog u Komletincima pomolili smo se kako bismo sretno stigli do odredišta. Na izlazu iz Komletinaca zapalili smo svijeću kao zahvalu braniteljima koji su obranili našu zemlju i tako braneći poginuli za nju.

Cijelim se putem vijorila zastava koju su nosili članovi hoda, a među njima i naši framaši. Hodili smo od Komletinaca preko Nijemaca pa sve do Ilače, dok su ostali hod nastavili od Tovarnika nadalje.

U Nijemcima smo sudjelovali na euharistijskom slavlju kojega je predvodio vlč. Branimir Mađarac, župnik u Nijemcima. Uslijedila je kratka okrjepa koju su župljani pripremili u pastoralnom centru.

Put do Ilače framaši su sjajno izdržali. Uz pjesmu i veselje nije im bilo teško hodati. U putu smo svi zajedno molili krunicu Gospi, našoj nebeskoj majci. Framaši su branitelje dopratili do četvrtine njihovog hoda te im poželjeli sretan i uspješan put.

Issydora Rossanda Tešić, Frama Otok

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s