FOTO: Prva primanja Frame Gospa od Zdravlja – Dubrava, IV. Sportski kapitul i XIII. skupština Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva

Kraj školske, akademske i framaške godine pun je raznih događanja u svim bratstvima u Hrvatskoj, pa tako i u Zadarsko-šibenskom područnom bratstvu. Evo što se događalo u proteklih nekoliko tjedana…

Mladi su se u Dubravi kraj Šibenika počeli sastajati u lipnju 2018. Kao termin susreta izabran je četvrtak navečer u 20:30. Kroz godinu dana prošli smo mnoge teme u pripremi za naša primanja u bratstvo Franjevačke mladeži.

Duhovni asistent koji nas je kroz sve pratio i pripremao je fra Jerko Kolovrat. Na našim prvim primanjima u bratstvo je primljeno 12 novih framaša koji s radošću u srcima ulaze u doba pripreme za svoja prva obećanja.

Karmen Aleksić, Frama Gospa od Zdravlja – Dubrava


U subotu, 1. lipnja u Dubravi se održao IV. sportski kapitul i XIII. područna skupština Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva u sklopu primanja Frame Dubrava – Gospa od Zdravlja.

Susret je započeo u 15 sati svetom misom koju je predvodio fra Josip Repeša u crkvi Gospe od Zdravlja. Na kraju svete mise održana su prva primanja u Framu Dubrava koju su predvodili fra Josip Repeša, područni duhovni asistent, i Gabriela Radaš, područna predsjednica.

Nakon svete mise započeli smo sa sportskim kapitulom. Razne igre poput skakanja u vreći, nošenja jaja u žlici, potezanja konopa i slično pripremili su naši područni vijećnici. Vesele atmosfere i natjecateljskog duha nije manjkalo, također bilo je i padova ali i uspona. Nakon toga, igru Put u raj vodila je naša Anamarija Junaković, predsjednica Ureda za pastoral mladih šibenske biskupije.

U 18:50 započeli smo sa skupštinom na kojoj su prisustvovali članovi mjesnih vijeća i njihovi duhovni asistenti. Također, veliko nam je zadovoljstvo što je s nama bio i don Gabrijel Jagarinec, biskupijski povjerenik za pastoral mladih Šibenske biskupije.

Područni vijećnici pozdravili su sve prisutne i prisjetili se Škole animatora i seminara za voditelje formacija sa Splitsko-dubrovačkim područjem, I. Nacionalne duhovne obnove u Ogulinu i drugih područnih događaja. Razgovarali smo o aktualnim problemima ali i o svim lijepim aktivnostima koje naša mjesna bratstva provode.

Područno vijeće istaknulo je povezanost s duhovnim asistentima. Zaključili smo da moramo poraditi na duhovnosti i zbližavanju framaša. Područno vijeće u planu ima razne aktivnosti koje će pridonijeti u rastu i poboljšanju našeg bratstva.

Gabriela Radaš, Frama Lišane – Sveti Mihovil

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s