FOTO: Obećanja Frame Đakovo

Osvanuo je sunčan dan – 11. svibnja, subota, za framaše Frame Đakovo još vedriji jer su na red stigla i njihova obećanja.

Svečana sveta misa započela je u 17:30. Misu i obred obećanja predvodio je duhovni asistent Osječkoga područnog bratstva fra Matija Marijić, s duhovnim asistentom Frame Požega fra Darkom Sudarićem i bivšim framašem Frame Đakovo, sada đakonom Filipom Sertićem.

Ovaj je put prva obećanja dalo 25 framaša, a obnovilo njih 13, što je iznimno velik i hvalevrijedan broj.

Tijekom mise fra Matija je podsjetio framaše čija snaga djeluje u njima i čiji bi put trebali slijediti. Uoči nedjelje Dobroga Pastira, naglasio je da postoji Onaj koji se brine o njima poput pastira koji se brine o svojim ovcama i svaku zna njezinim imenom. Rekao je i to da svatko od framaša voli kad ga se prepozna, zato se moraju potruditi da ljudi u njima prepoznaju radost Uskrsloga Gospodina.

Po završetku svete mise, slavlje se nastavilo u dvorani Florentini. Nakon obilnog i ukusnog zalogaja, kroz igru sjena, u skeču su prikazali povijest čovjekova spasenja. Od samog stvaranja svijeta preko padanja u grijeh, Isusova života pa sve do slavnoga uskrsnuća. Nakon skeča, zabava i druženje se nastavilo uz zajedničke igre, pjesmu i ples.

Mato Mićan, Frama Đakovo

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s