VIDEO: Obećanja Frame Zagreb – Leopold Bogdan Mandić

Dana 5. svibnja bila su obećanja Frame Leopold Bogdan Mandić iz zagrebačke Dubrave. Euharistijsko slavlje započelo je u 19 sati u istoimenoj crkvi uz kratku kišnu procesiju sa svijećama.

Obred je predvodio naš duhovni asistent fra Miljenko Vrabec s duhovnim asistentima Frame Varaždin i susjedne nam Frame Dubrava, fra Draženom Kovačem i fra Serđom Ćavarom, dok je župni zbor mladih svojim predivnim glasovima animirao slavlje.

Ove godine odlučno nas je devetnaestero reklo Gospodinu “Evo me!” i obećalo nasljedovati svetog Franju, našega serafskog Oca kojega smo izabrali kao vođu na životnom putu. Na obećanja su nam došla nekolicina bratstava iz zagrebačkog područja, a nakon misnog slavlja uputili smo se u dvoranu gdje smo našoj braći i sestrama priredili prigodan program uz neophodnu zakusku.

Prikazali smo film na kojem se jasno vidi promjena životnih navika mladih nakon što pristupe bratstvu Frame. To je nešto zaista neprocjenjivo i svatko od nas ponaosob zna kako Frama djeluje u našim životima i mijenja nas od temelja. Više nismo one osobe otprije, nego postadosmo bliži Bogu, braći i sestrama, našim bližnjima te potrebitima.

Geslo koje smo uzeli za ovogodišnja obećanja glasi: “Po čuvenju tek poznavah te dosad, ali sada te moje oči vidješe!” (Job 42,5). Nakon emitiranja filma valjalo se okrijepiti pa smo poslije blagoslova jela utažili glad i žeđ, kako za druženje i slavljenje Boga, tako i za naše trbuščiće.

Ivana Ercegovac, Frama Zagreb – Leopold Bogdan Mandić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s