FOTO: Primanja, obećanja i 20. rođendan Frame Sinj: “Tvoja me ljubav čini velikim”

Franjevačka mladež Župe Gospe Sinjske proslavila je 20. obljetnicu djelovanja u sinjskoj župi. Godine 1999. počelo je okupljanje mladih u Samostanu Gospe Sinjske pod okriljem Čudotvorne Gospe Sinjske, a u jesen te godine 23 framaša dala su i prva obećanja da će živjeti svoje mladenaštvo nadahnjujući se na životu svetog Franje Asiškog.

Obilježavanje 20. obljetnice Frame u Župi Gospe Sinjske počelo je u subotu, 27. travnja duhovnom obnove za članove Frame koja je održana u Kući susreta sestara milosrdnica u Ćurlinama. Vodila ju je s. Dominika Vrdoljak, kateheta i pastoralna suradnica u zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

Duhovni asistent fra Antonio Mravak predvodio je slavlje primanja novih članova u ovo mjesno bratstvo. Frami Gospe Sinjske pristupilo je 16 novih framaša koji su odlučili u Frami živjeti svoje mladenaštvo po zagovoru i primjeru svetog Franje Asiškog.

Istoga dana u Dvorani Gospe Sinjske u 20 sati održan je koncert duhovnih skladbi pod geslom “20 godina zajedno”. Na koncertu su nastupili VIS Totus Tuus – Sinj, VIS Dominus – Split te Zbor mladih župe Gospe u Siti iz Strožanca.

U nedjelju, 28. travnja, tijekom svete mise u 11:30 održano je slavlje obećanja u Frami pod geslom “Tvoja me ljubav čini velikim”. Euharistijskim slavljem i obredom obećanja predsjedao je fra Petar Klapež, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske uz koncelebraciju fra Antonija Mravka, duhovnog asistenta u Frami.

Desetero framaša prvi je put izreklo i obnovilo svoja obećanja. Tim činom framaši su izrekli da će živjet svoj krsni savez s Bogom posvećujući svoju mladost Kristu da žive Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži. U propovijedi je predsjedatelj slavlja pozvao framaše da se ne boje svjedočiti svoju vjeru, nego da svojom jednostavnošću i mladošću budu graditelji boljega svijeta.

U slavlju obećanja sudjelovali su članovi splitskih bratstava Gospe od Zdravlja i Pojišan.

fra Antonio Mravak, duhovni asistent Frame Sinj

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s