FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Našice

Dana 27. travnja došao je red na obećanja Frame Našice. Misno je slavlje započelo u 18:30 s malom procesijom sa svijećama. Obred obećanja i samu misu je predvodio osječki područni duhovni asistent, fra Matija Marijić s duhovnim asistentom Frame Našice, fra Marijanom Vidovićem.

Pod misom je osmero framaša dalo svoja prva obećanja da će se kroz godinu dana truditi živjeti po uzoru na sv. Franju Asiškog i nasljedovati Evanđelje, dok je petero njih obnovilo svoja obećanja. Zbor “Snaga Duha” svojim je glasovima učinio misno slavlje i obred obećanja svečanijim.

Na obećanja su došle brojna bratstva iz Osječkoga područnog bratstva. Također treba izdvojiti prisustvo Frame Virovitica iz Zagrebačkog i Frame Rijeka-Žabica iz Primorsko-istarskoga područnog bratstva.

Nakon misnog slavlja uslijedio je prigodni program u dvorani “Emaus” gdje je premijerno prikazan framaški film pod nazivom “Križ”. Film je usko vezan za ovogodišnje geslo obećanja: “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom” (Mt 16,24).

Framaši su u filmu prikazali osobu koja susreće prijatelje koji nose svoje križeve. Ta osoba smatra da je njezin križ užasno težak i da postoji puno lakši križ od njezina. Stoga ima priliku isprobati križeve svojih prijatelja, no uviđa da je svaki križ koji je isprobala nositi neudoban, puno teži od njezina i da nije baš lagan kako je ona očekivala. Na samom kraju osoba ponovno uzima svoj križ.

Nakon filma druženje smo nastavili uz pjesmu, hranu i ples.

Anamarija Krznarić, Frama Našice

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s