VIDEO: Korizmeni duhovni impuls za mlade u HKŽ München

U organizaciji Hrvatske katoličke župe München priređen je “Korizmeni duhovni impuls” za mlade u Münchenu. Duhovni impuls predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja i duhovni asistent Frame, pod naslovom “Post srca i duše”. Susret se održao u nedjelju 7. travnja u misijskoj kapeli Blaženog Alojzija Stepinca.

Vrijeme korizme je tradicionalno obilježeno postom, pokorom i dobročinstvima. Vjernici se pokušavaju prilagoditi zahtjevima korizme svojim osobnim zavjetima. Ti zavjeti često dolaze u svoju krizu propitkivanja o svrsi odricanja. Potom se nestrpljivo očekuje kraj korizme i korizmenog odricanja.

Ako se korizmena obećanja i zavjeti ograničeni na kratko vrijeme korizme, oni ostaju polovični, nedovoljni. Predavač je prisutne upoznao o pojmu posta srca i duše po kojem se tim postovima ispravnije postavlja odnos prema Bogu i bližnjemu. Takav post, ili pristup postu ne ostaje ograničen na vrijeme korizme nego može postati trajni stav osobnog čišćenja u odnosu prema drugima. Uz post usko je povezana molitva, dar Duha Svetoga koji nas nadahnuto vodi pravim smjerovima molitve koja posvećuje i potiče na prava dobra djela, prihvaćanja bližnjeg kao brata svoga.

Na kraju duhovnog nagovora fra Josip je upoznao prisutne o novosti rada na apostolatu novih duhovnih zvanja na koju su se nakanu svi prisutni na kraju susreta pomolili.

Snimljeni dijelovi duhovnog impulsa u Münchenu sačuvani su na YouTubeu za daljnje slušanje:

Tijekom susreta svojim pjevanjem animirali su članovi zbora mladih Frame München.

fra Josip Repeša, promicatelj duhovnih zvanja i međupodručni duhovni asistent

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s