FOTO: Obećanja Frame Vukovar

U subotu 2. ožujka, u župi Svetih Filipa i Jakova u Vukovaru šesnaestero je framaša izreklo svoje “Evo me!” od kojih troje po prvi put. Proslava je započela euharistijskim slavljem u 18:30, a predvodio ga je duhovni asistent susjedne nam Frame, Frame Vukovar – Borovo Naselje, fra Andro Tomislav Gluščić u koncelebraciji s domaćinima, fra Ivicom Jagodićem, gvardijanom našeg samostana i fra Matijom Marijićem, duhovnim asistentom našega mjesnog bratstva.

Euharistijsko je slavlje pjesmom animirao zbor mladih – VIS Damjan kojeg čine sadašnji i bivši članovi Frame Vukovar. Obećanja su također uveličali članovi mjesnog OFS-a, braća i sestre iz drugih Frama našeg Područja, Milosrdnih sestara sv. Križa među kojima su i nekadašnje framašice te bogoslovi.

Slavlje se nastavilo u Pastoralnom centru “sv. Bono” programom koji smo priredili. Tema izvedenog skeča bila je vezana uz geslo obećanja “Djeluj kroz mene”. Ukratko, radilo se o emisiji Povjereno u kojoj smo prikazali šest priča od kojih su neke bile pozitivne i hvale vrijedne dok su druge bile negativne, međutim priču nismo završili na pozornici već smo je snimili na CD koji smo podijelili kao zahvalnicu svima onima koji su nas došli podržati.

Druženje uz razgovore, pjesme i ples u istim se prostorijama nastavilo do dugo u noć nakon čega smo brzinom svjetlosti sve vratili u prvobitno stanje i pošli svojim domovima. Obećanjima smo pripremili srca za mladenački put pun izazova i krivudavih zavoja koji ponekad budu tako primamljivi, ali osnaženi i ohrabreni obećanjima uvjereni smo da nećemo zalutati.

Želimo se zahvaliti našim roditeljima koji nas podupiru u želji i odluci da budemo dio Franjevačke mladeži, našim fratrima i časnim sestrama koji nas svakodnevno usmjeravaju i poučavaju. Potom članovima mjesnog OFS-a koji djeluje u našoj župi i ostalim zajednicama od kojih uvijek imamo podršku, svim dragim gostima koji su uveličali ovogodišnja obećanja naše Frame koja ćemo zasigurno dugo pamtiti i naravno, želimo zahvaliti Gospodinu koji nas iznova, svakoga dana blagoslivlja, okuplja i drži na pravome putu!

Mir i dobro!

Mihaela Stanić i Martina Anđić, Frama Vukovar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s