FOTO: Obećanja Frame Otok

U subotu, 2. veljače u župi sv. Antuna Padovanskog u Otoku, 13 framaša je obnovilo, a 11 prvi puta dalo svoja obećanja življenja Evanđelja po uzoru na sv. Franju Asiškog. Frama Otok broji sveukupno 40-ak framaša i iznimno je bogato mjesno bratstvo Osječkoga područnog bratstva.

Geslo obećanja i dio novog loga Frame Otok jest citat iz Ivanova Evanđelja: “Jedno znam: slijep sam bio, a sad vidim” ( Iv 9, 25) Sveto misno slavlje predvodio je područni duhovni asistent fra Matija Marijić, uz duhovnog asistenta novoosnovane Frame Vinkovci-BSM i područnog duhovnog asistenta, fra Željka Klarića i otočkog župnika Antuna Kneževića.

Naime, toga dana okupilo se mnoštvo mladih kako iz Otoka, okolnih mjesta i brojnih Frama Osječkog područnog bratstva. Sveto misno slavlje bilo je u znaku Prikazanja Gospodnjeg i proslave 18. rođendana Frame Otok, stoga su otočki framaši ušli u crkvu u svečanoj procesiji. Motivom svijeće koju su svi framaši nosili, dana je jednostavna metafora u propovjedi: “U tami se mnoge stvari predstavljaju krivo, zato ostanimo u svjetlosti!”.

Ovogodišnji skeč bio je baziran na motivu “poziva”. U njemu su sudjelovali svi framaši Frame Otok, svatko svojim darom i znanjem. O pripremama koje su započele u prosincu, a završile u veljači, svjedoči i samo trajanje skeča koji se odigrao u više od jednog sata. Slavlje se nastavilo u kripti crkve sve do kasnovečernjih sati, a sve uz pokroviteljstvo naših župljana koji se već godinama u velikom broju odazivaju i osiguravaju hranu za naše goste!

Dominik Peranović, Frama Otok

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s