FOTO: Obećanja Frame Zagreb-Sveti Mihael

Nedjelja, 9. prosinca, bila je posebna za članove Frame Zagreb-Sveti Mihael jer smo potaknuti Božjom milosti i nakon dugih priprava došli do trenutka davanja naših obećanja

Obećanja je dalo 17 framaša, a od njih sedamnaest petero je po prvi put dalo svoja obećanja. Geslo obećanja bilo je “Braćo, krenimo ispočetka jer dosad nismo gotovo ništa učinili”, a o njemu nam je, na duhovnoj obnovi pred obećanja, govorio naš duhovni asistent fra Branko Lipša.

Napravili smo male ciglice i svaka je imala napisanu jednu riječ gesla i njih smo na početku svete mise unosili u crkvu i slagali od njih mali zid kako bi na kraju dobili naše geslo. Mislim da je to geslo bilo vrlo poticajne za sve, a posebice za nas, nove, a i stare obećanike.

Za obećanja smo se pripremali duhovno kroz cijelu godinu, a posebice posljednjih mjesec dana. Uz to smo i dosta truda uložili u planiranje slavlja, a posebno smo bili ponosni na brzinu kojom smo zamotali poklončiće za naše goste. Za ova obećanja izradili smo i nove framaške majice kako bi ih imali svi novi članovi bratstva. Svetu misu predslavio je naš fra Branko, a osim njega bili su prisutni i fra Filip Đurđević, nacionalni i područni duhovni asistent Frame, te fra Mirko Mišković sa Ksavera.

Iako smo se malo spetljali za vrijeme obreda, sve je prošlo u radosti i pravom bratskom raspoloženju. Za poklon smo dobili “tau” kojeg ćemo nositi kao znak pripadnosti franjevačkoj obitelji te malu sličicu na kojoj je ispisan personalizirani tekst obećanja za svakoga obećanika kako bismo ga se svakog dana mogli prisjetiti i da nas podsjeti na življenje tih obećanja.

Dati prva obećanja bilo je uzbudljivo i pomalo stresno. Ali kada sam rekla “Evo me”, dobila “tau” i kada mi je fra Branko čestitao, osjećala sam se smireno i sretno.

Nakon svete mise na slavlju smo igrali igre koje su se temeljile na motive tajnog agenta “007” (ipak su to bila naša 7. obećanja) te smo kroz slaganje ciglica, vožnju bakice u tačkama kroz poligon i hranjenje gladnoga zavezanih očiju došli do pobjednika koji su postali ponosni tajni agenti dobra i zaslužili počasnu nagradu – Martinija (našeg Martina Vargeka u obliku čaše za Martini).

Kasnije je uslijedilo čašćenje te su obećanice spontano počele izvoditi male karaoke u kojima smo se vrlo dobro zabavili (na nesreću naših gostiju). Iskreno me raduje što je svake godine naše bratstvo sve veće. Zahvaljujemo se još jednom gostima na dolasku i nadamo se da im je bilo jednako lijepo kao i nama.

Anamarija Židov, Frama Zagreb-Sveti Mihael

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s