Osječko područno bratstvo dobilo je novo vodstvo

U subotu, 10. studenog 30-ak framaša, s nekoliko duhovnih asistenata, okupilo se u Osijeku, u župi Svete Obitelji, gdje se održala XXVI. redovna i VIII. izborna skupština Osječkoga područnog bratstva. Domaćin je bila Frama Osijek – Jug II.

Nakon okupljanja započeli smo s XXVI. redovnom skupštinom na kojoj su se pridružili i predstavnici Nacionalnog vijeća Frame. Dotadašnje područno vijeće iznijelo je izvještaj njihova dvogodišnjeg i iznimno plodonosnog rada. Zahvalni smo im na nesebičnom trudu, uloženom vremenu, ljubavi prema Frami i framašima i svim poticajnim riječima kojima su nas bodrili i ohrabrivali. Sve područne vijećnice bile su prave širiteljice Radosne vijesti i Kristove bezgranične ljubavi. Dobri Otac milosno je pogledao na Osječko područno bratstvo Frame i blagoslovio ga ovako marljivim i naposljetku uspješnim područnim vijećem. Ovim putem zahvaljujemo se dosadašnjem područnom vijeću i preporučamo se u njihove molitve!

Na redovnoj skupštini, između ostaloga, govorilo se o brojnim novitetima i planovima za budućnost na područnoj i nacionalnoj razini. Izabrani su novi Frama–prijatelji kojima se nastoji povezati i zbližiti mjesna bratstva našega područja. Raspravljalo se o aktualnim problemima i izmjenjivala su se brojna iskustva.

Uslijedila je pauza na kojoj nas je Frama Osijek – Jug II počastila raznovrsnim talijanskim specijalitetima (pizzom) i brojnim poslasticama.

Nakon pauze, započeli smo s VIII. izbornom skupštinom kojom je presjedala nacionalna predsjednica, Ana Matić (Frama Šibenik – Šubićevac) uz nacionalnog potpredsjednika, Domagoja Dorešića (Frama Zagreb – Leopold Bogdan Mandić) i nacionalnoga duhovnog asistenta, fra Marka Neretljaka (TOR). Zazivom Duha Svetoga i kratkim uvodnim nagovorom pristupilo se glasovanju. Iznimno složni i odlučni framaši relativno su brzo izabrali novo područno vijeće.

Novo područno vijeće Osječkog područnog bratstva čine:
Petar Škrobo (Frama Otok) – predsjednik,
Marija Lučić (Frama Sikirevci) – potpredsjednica,
Nikolina Odobašić (Frama Osijek – Tvrđa) – voditeljica formacije,
Gabriel Nikolić (Frama Otok) – tajnik i
Antun Vukas (Frama Vukovar) – blagajnik.

Petar je rođen 26. rujna 2001. i trenutačno pohađa treći razred Gimnazije Vinkovci. Odmalena je aktivan u župnoj zajednici pa je tako prije tri godine dospio i u Framu. Prva obećanja daje 2017., a već drugu godinu za redom obnaša službu voditelja formacije u mjesnom bratstvu Frame Otok. Skromna je i samozatajna osoba koja zrači ljubavlju prema Frami. Optimističan je i uvijek nasmijan pa svojim radosnim duhom uveseljava ljude oko sebe.

Marija je rođena 30. kolovoza 2000. i trenutačno pohađa četvrti razred Klasične Gimnazije u Slavonskom Brodu. S Framice (Glasnici Velikog Kralja) prešla je u Framu, čija je članica već pet godina. Prva obećanja daje 2015. i sada obnaša službu mjesne predsjednice u Frami Sikirevci. Ima izražene komunikacijske i organizacijske sposobnosti, veselog je duha i puna novih ideja. Odgovorna je i pedantna osoba usmjerena k cilju.

Nikolina je rođena 30. listopada 1997., a 2015. pridružila se mjesnom bratstvu Frame Slavonski Brod. Upisavši kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Osijeku, 2016. godine se pridružila Frami Osijek – Tvrđa. Trenutačno obnaša službu mjesne potpredsjednice, bavi se baletom i piše članke za plesnu scenu. Aktivna je i na nacionalnoj razini tako što lektorira članke u časopisu “Tau”. Komunikativna je i otvorena, spremna na rad i formiranje sebe i ostalih članova Frame.

Gabriel je rođen 1. rujna 2000. i trenutačno pohađa četvrti razred Gimnazije Vinkovci. Nakon Framice (Glasnici Velikog Kralja), 2015. postaje članom Frame, a 2016. daje prva obećanja u Frami Otok gdje trenutačno obnaša službu tajnika drugu godinu zaredom. Komunikativna je i organizirana osoba, prepuna inovativnih i kreativnih ideja, kojima će doprinijeti cijelom područnom bratstvu. Iznimno je temeljit i pedantan.

Antun je rođen 22. srpnja 1998. Završio je Ekonomsku školu u Vukovaru, smjer upravni referent. Već je pet godina član Frame, a prva obećanja dao je 2015. u mjesnom bratstvu Frame Vukovar gdje trenutačno obnaša službu mjesnog potpredsjednika. U školi i na poslu stekao je iskustvo kojim će svakako doprinijeti cijelom područnom bratstvu. Izrazito je komunikativan i optimističan, uvijek spreman na šalu. Obziran je framaš, aktivan u župi i izvan nje.

Redovna i izborna skupština završila je euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Marko u zajedništvu s drugim duhovnim asistentima i framašima. Petar, novi područni predsjednik, obratio nam se prigodnim riječima:

“Želim se zahvaliti vama u svoje ime i u ime cijelog Vijeća što vjerujete u nas. Hvala vam što ste nam dali priliku, ne da budemo ‘glavni’, nego da vam služimo i da budemo tu za vas. Nadam se da ćemo nastaviti uspješnu suradnju područnog i mjesnih vijeća i da će sljedeće dvije godine biti ispunjene framaškim druženjima, radošću i prijateljstvima. Želim se zahvaliti i starom vijeću što su odradili tako dobar posao i siguran sam da će i dalje biti tu za nas. Još vas potičem da molite za nas da vam dobro služimo, da budemo ustrajni i ponizni. Za kraj, želim se zahvaliti Bogu zbog kojega mi sve ovo radimo i bez kojega ništa od ovoga ne bi bilo moguće.”

Novoizabrano vijeće se preporuča u vaše molitve kako bi nam Gospodin udijelio ljubav, poniznost, snagu i strpljenje u obnašanju dobivenih službi. Mir i ustrajnost!

Mir i dobro!

Gabriel Nikolić, Frama Otok
novoizabrani tajnik Osječkoga područnog bratstva Frame

Posted by Osječko područno bratstvo Frame on Saturday, November 10, 2018

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s