FOTO: Obećanja i proslava 25 godina Frame Čakovec

Na ovim smo obećanjima proslavili i 25 godina Frame u Čakovcu. Složili smo i mali muzej sa starim slikama, majicama, skečevima i našim “relikvijama”. Skupljajući te stare slike, često sam znala pomisliti: “Joj, da mi je onda bilo biti u Frami!”.

Bilo je nekad u našoj Frami lijepo i zabavno, ali bilo je i velikih kriza i teških trenutaka. Međutim tako je i danas. Promijenili su se ljudi, promijenila su se vremena, ali isti je Bog koji nas i dalje okuplja da slijedimo Krista Franjinim stopama.

Zato sam uživala gledajući taj naš mali muzej. Vidjela sam onu generaciju framaša koja je mene oduševila za franjevaštvo, onu generaciju koja je podigla Framu iz pepela, a onda sam vidjela nas. Nas, koje je Bog okupio u ovom vremenu da se nosimo s njim i da nosimo jedni druge, da nosimo Framu Čakovec.

Gledajući svoju braću i sestre, u meni se polako ugasila želja da budem dio nekog meni stranog vremena s nekim meni stranim ljudima jer me Bog poslao ovdje, u ovo vrijeme, među ove ljude. Prije deset godina gledala sam stare framaše kako daju obećanja. Tada mi nije bilo potpuno jasno što se događa, ali nisam mogla zamisliti da ću i ja jednog dana dati to obećanje Bogu u godini sa samo jednom nulom.

Dana 3. studenog 18 mladih posvetilo je svoje živote Bogu. Darovali smo tako Bogu još jednu generaciju mladih franjevaca u Čakovcu.

Ima jedna duhovna pjesma koja (na engleskom) pjeva “učini nas svojim kruhom koji se lomi za druge” – neka takva bude i naša generacija framaša. “Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas” (1Pt 5,7) bilo je geslo ovogodišnjih obećanja. Ovih 25 godina proslavili smo baš zato što se On brinuo za nas. Sami ne bismo daleko dogurali.

Naša generacija framaša bila je vođena tim geslom samo u onoj napetoj noći prije obećanja kad smo mislili da će nam propasti pokloni za koje smo se toliko trudili, a to će nas geslo voditi i dalje. Čekaju nas kušnje i teškoće, ali spremni smo na njih jer znamo da se On brine za nas. Njegova je volja bila da Frama u Čakovcu zaživi i održi se ovih 25 godina.

Ne znamo što nam se sprema, ali spremni smo slušati i vršiti Njegovu volju. Svjesni smo da sami ne možemo ništa, ali s Njim možemo sve. Radosno čekamo buduće izazove jer znamo kako odgovoriti na njih. Radosno čekamo izgovorena obećanja provesti u djela. Neka nas Bog nastavi okupljati petkom u 20 sati u dobro nam znanoj framašnici, a mi ćemo svakodnevno s Franjom govoriti: “Braćo, krenimo ispočetka jer dosad nismo gotovo ništa učinili!”.

Franka Dobranić, Frama Čakovec

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s