FOTO: Obećanja Frame Beč

Ovogodišnja obećanja Frame Beč bila su posebna jer je naše bratstvo ušlo u 25. godinu postojanja. Obećanja smo dali u subotu, 20. listopada pod geslom “Ljubim te Gospodine, kreposti moja” (Ps 18) i slavili našu Framu, framaše i veliko bratstvo kojem pripadamo.

Kao i svake godine, naša braća i sestre iz Zagrebačkog područja uljepšali su naša obećanja. Od subote ujutro do nedjelje popodne s nama su pjevali, slavili i smijali se, bez obzira na to što su bili umorni i što su po cijeli dan hodali kroz veliki grad Beč.

Pokazali su nama i našim obiteljima kakvo bratstvo imamo i da nismo sami. Uz lijepe razgovore i svjedočanstva, podsjetili smo jedni druge da smo svi braća i da se ne moramo sramiti toga da slavimo Boga i njegova dobra djela.

Nakon hodanja, pripremajući se za obećanja, shvatili smo kako jaka je naša zajednica te se svakomu pomaže. Za vrijeme samih obećanja zbor mladih, “Frama-zbor”, podržavao nas je lijepim pjesmama, kao i prošle godine.

Po prvi put obećanja je dalo desetero framaša, a njih petnaestero obnovilo. Fra Ivica Pečnik, koji je preuzeo službu duhovnog asistenta, poručio nam je da smo mi grupa mladih i da se ne moramo bojati biti onakvi kakvima nas je Bog stvorio, niti svojih pogleda prema drugima jer smo ljubljeni od Boga kao što mi ljubimo Njega.

Nakon prelijepe mise počelo je slavlje i druženje koje nije prekinuto do idućeg dana. U nedjelju, nakon izbora novoga vijeća, još smo jednom s braćom i svim vjernicima slavili svetu misu. Nakon ručka i još jednoga razgledavanja grada, ispratili smo naše prijatelje, koji su krenuli na put kućama.

Dobili smo puno toga; nezaboravan vikend uz našu braću i poziv Gospodina Isusa Krista, Duha Svetoga i našega serafskog oca, svetog Franje Asiškoga, koji je naš uzor, da se trudimo širiti ljubav i radost u cijelomu svijetu i da se trudimo hodati njegovim stopama, na čemu smo jako zahvalni.

Nikad nećemo zaboraviti ta dva dana puna radosti i stresa, nervoze i smijeha i nadamo se da će naše bratstvo i novoizabrano vijeće, uz snagu Duha Svetoga, živjeti svoja obećanja te s radošću i ljubavi biti pravi framaši i odazvati se na svaki poziv dobra.

Marko Baotić, Frama Beč

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s