FOTO: Obećanja Frame Siget

U nedjelju, 7. listopada  u crkvi Uzvišenja Svetog Križa u zagrebačkom Sigetu 16 mladih obnovilo je i prvi put dalo obećanja življenja u bratstvu Franjevačke mladeži. Misu je predslavio fra Josip Grubišić, duhovni asistent Frame Siget.

Svojim je riječima dotaknuo svakoga od nas te nam je dao poticaj u vidu tema o kojima bismo trebali razmišljati. Jako sam zahvalna što nas je on pripremao i bio sa nama u trenutku naših obećanja jer smo uz njega imali priliku spoznati pravo značenje naše odluke.

Za svakog framaša obećanja su jako važan događaj u njegovom životu jer ona predstavljaju pečat naše ljubavi prema Kristu. Donosimo odluku da ćemo na godinu dana posvetiti svoj život Gospodinu te da ćemo imati uzor u životu našeg serafskog oca, svetog Franje. Za svoje ovogodišnje geslo izabrali smo citat: “Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš s tobom je Gospodin, Bog tvoj (Još 1,9)”.

Ovaj citat pamtit ću dugo vremena jer je obilježio moja prva obećanja i ujedno je to bilo i prvi put da sam u potpunosti doživjela značenje onoga što činim. Za vrijeme mise cijelo vrijeme bila sam jako uzbuđena i puna emocija. U trenutku kad je fra Josip stavio “tau” oko moga vrata, postala sam toliko smirena i ispunjena kao nikad prije.

Željela bih da svi u životu osjete tu ispunjenost jer mislim da to može samo Bog napraviti u ljudskom srcu. Tu radost koju sam osjećala jako je teško opisati riječima. Vjerujem da su se isto tako osjećala moja braća koja prvi put daju obećanja, a i oni koji ih obnavljaju. Nadam se da će nam Gospodin svima dati snagu i hrabrost da budemo Njegovo svjetlo u svijetu i da će ova obećanja dodatno doprinijeti našoj duhovnoj izgradnji. Svojoj braći želim mir i ustrajnost!

Frama Siget

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s