FOTO: XIII. duhovni kapitul Zagrebačkoga područnog bratstva

Tri dana duhovnog kapitula u Kloštru Podravskom. Bio je to vikend ispunjen srećom, molitvom, zajedničkim druženjem sa sestrama i braćom, obnavljanjem starih i stjecanjem novih prijateljstava.

Hrane je bilo u izobilju, program dobro osmišljen, jedino sto je zapravo podizalo obrve bilo je geslo – “Cijedite komarca, a gutate devu!” (Mt 23,24).

Kao pravi kršćanin pitao sam se što bi to značilo. Dobio sam pomoć od područnog vijeća da se zapravo odnosi na to kako bitne stvari u životu treba pronaći i učiniti, a one manje bitne jednako tako učiniti, dakle postoji redoslijed poslova u životu, Bogu hvala.

Zahvalan Gospodinu i svoj braći i sestrama na zajednički provedenom vremenu, iskazanoj ljubavi i podijeljenoj brizi, posebno bih se zahvalio i svim animatorima svih životinjskih grupa što su se hrabro odazvali i na taj, nemalo lagan zadatak.

Svaki duhovni kapitul prilika mi je da se pronađem i učvrstim u svome franjevačkom pozivu, da obnovim radost, duhovnost, da narastem u zajedništvu s braćom i sestrama… Za mene je to poput novog početka, poput boravljenja s Gospodinom na brdu Taboru, kapitul je mjesto preobraženja, a nakon njega vraćamo se svojim bratstvima s novom energijom i poletom!

Peace out! Mirom vas i svakim dobro Gospodin obdari!

Danijel Cvetko, Frama Zagreb-Sveti Mihael


Kao domaćin ovoga kapitula, osjećam se počašćeno prilikom da budem njegov dio, da upoznam sve te nevjerojatne ljude i njihove priče.

Nisam znala što očekivati osim velikog broja ljudi i zahvalna sam organizatorima i sudionicima, a najviše dragom Bogu jer sve je to bilo za Njega!

Zastava kojom nas je područno vijeće iznenadilo već je nasla svoje mjesto u našoj framašnici. Vjerujem da je ovaj susret dao dodatni vjetar u leđa članovima naše mlade Frame!

Gabriela Šipek, Frama Kloštar Podravski

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s