FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Varaždin

U nedjelju, 23. rujna bratstvo Frame Varaždin pristupilo je gozbi Jaganjčevoj da i ove godine sa svetim Franjom i svetom Klarom kaže “Evo me” Gospodinu našemu Isusu Kristu.

S ovogodišnjim geslom “I uvijek se brinite da opslužujete što Gospodinu obećaste” (sveta Klara Asiška) 18 framaša izreklo je “da” siromaštvu, poniznosti i ljubavi prema Isusu Kristu, da zajedno budu prvaci na posljednjem mjestu, kako su obećali Bogu.

Misa je održana u 18:30 sati u crkvi Svetog Ivana Krstitelja. Slavlje je predvodio fra Ivan Crnković uz pratnju našega duhovnog asistenta fra Dražena Kovača i ostalu braću franjevce i svećenike.

Kroz formacije su se spremali za ovu svečanost i pripremu zaključili duhovnom obnovom u Čakovcu koja je predvođena od strane fra Ivana Crnkovića. Svi koji su bili u mogućnosti doći, a i oni koji nisu, ali su duhom bili prisutni, izašli su iz obnove spremni primiti križ siromaštva po uzoru na svetog Franju. Ovim putem zahvaljujem u ime bratstva na gostoprimstvu braći fratrima i svim ljudima koji su pomagali oko naše obnove i obećanja.

Tijekom procesije u crkvu moglo se osjetiti ushićenje mladih framaša koji pristupaju stolu Gospodnjem kao sinovi njegovi, kao Franjina braća, kao tvoja braća. Potaknuti Božjom milošću, obnovili su svoja krsna obećanja i zavjetovali se Bogu da će ga slijediti i slušati Franjinim stopama i da će se uvijek brinuti da opslužuju to obećanje.

Ispunjen, mogu reći kako je slavlje bilo nezaboravno i kako je svim obećanicima, i novim i starim, ostalo u posebnom kutku srca. Uistinu sam radostan što se toliki broj framaša i vjernika odazvao na našu pozivnicu.

Zahvaljujem svim framašima i fra Draženu na strpljenju tijekom snimanja videa. Željeli smo napraviti nešto originalno pa je pozivnica ispala ispunjena jasnom Franjinom i Klarinom porukom, uz nekoliko šaljivih trenutaka.

___

Nakon svete mise imali smo kratki skeč od 15 minuta u kojem smo prikazali franjevačke svece. Prikazali smo svetog Padra Pija, svetog Nikolu Tavelića, svetog Maksimilijana Kolbea i svetog Leopolda Bogdana Mandića i njihovu neizmjernu ljubav za Svetim Pismom i bližnjim svojim bratom.

Nakon skeča otišli smo družiti se u blagovaonicu gdje smo imali zakusku na kojoj smo se svi kao braća i sestre družili, pjevali, plesali, jeli i pili. Ničega nam nije nedostajalo jer je Gospodin Isus Krist bio središte događanja i naše sreće.

Isus je sam rekao: “Ljubite svoga bližnjega kao sebe samoga”, a ima li boljeg načina nego da u svojoj braći i sestrama prepoznamo Njega i njih da služimo? Stoga pozvani smo ljubiti braću i sestre jer u njima je Gospodin. Služimo im zahvalnošću ako su nam stavljeni u živote kao blagoslov te s još većom zahvalnošću ako su nam stavljeni kao križ. I zato ga nosimo s ponosom i radošću jer znamo da s njime nosimo Uskrsloga – naš cilj, naš put i našu vječnost.

Amen.

Toma Juranko, Frama Varaždin

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s