FOTO: Frama Otok na Marijanskom zavjetu za Domovinu

Na ovogodišnjem Marijanskom zavjetu za Domovinu, hodočašću koje od 2015. godine povezuje cijelu Hrvatsku, nekoliko nas predstavljalo je Framu Otok.

S braniteljima smo započeli to hodočašće kako bi povezali sva marijanska svetišta u našoj domovini, od istoka do juga, i da se budućim generacijama posvijesti važnost i svetost Domovine koju imamo. To hodočašće podsjeća nas na zavjet branitelja, hrvatskog naroda i Djevice Marije, kada su branitelji nosili krunicu oko vrata. Njoj dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu.

“Kao predsjednica i predstavnica naše Frame mogu reći kako sam izrazito počašćena pozivom za sudjelovanje na ovako lijepom događaju. Naši branitelji dali su sebe i svoju sigurnost kako bi nama osigurali bolju budućnost i našu domovinu u kojoj mi ponosno djelujemo kao Franjevačka mladež. Stoga je najmanje što smo mogli učiniti odazvati se njihovu pozivu za sudjelovanje na Marijanskom zavjetu za Domovinu i olakšati im neke od brojnih kilometara koje su prošli i koje će proći.

Pjesmom, molitvom i razgovorom potrudili smo se animirati ih i pokazati im kako mi na našem Hodu provodimo vrijeme. Nadamo se da je i njima bilo lijepo s nama kao i nama s njima. Veselimo se ponovnom susretu i novim kilometrima koje ćemo zajedno prijeći za bolju Hrvatsku. Hvala Vam na svemu!”

Romana Storjak


“Na Marijanskom zavjetu za Domovinu bilo mi je prekrasno, osjetila se Božja ljubav i snaga među ljudima koji su proživjeli Golgotu ili koji su možda izgubili nekoga jako bliskoga. Ta energija koju sam osjetila neopisiva je. Zajedničkom molitvom i pjesmom ti su ljudi pokazali koliko vole svoju domovinu i koliko im je važna. Bilo mi je odlično i želim to što prije ponoviti.”

Gabriela Peranović


“Bilo mi je lijepo što smo se mi kao skupina mladih okupili i pošli na hodočašće. Svidjelo mi se, jer smo uz pjesmu i molitvu prešli određeni dio toga puta, a nakon njega sam se osjećao sretno i ispunjeno milošću.”

Mateo Vuković

“Vrlo sam očarana tim jakim ljudima koji stupaju u ime Krista hodajući sve do Dubrovnika. Iznimno im se divim i rado bih im se pridružila iduće godine. Osim što ih prati ljubav Krista,oni su praćeni pjesmom i molitvom.”

Mateja Lončar


“Nešto sasvim novo, a zapravo već poznato. Kroz molitvu i pjesmu pomažeš više i bolje nego kad to pokušavaš sam svojim rukama bez Boga. Smijeh je bio sveopće prisutan. Nema većeg zadovoljstva nego kad dođeš na cilj.”

Dominik Peranović


Ruta hodočašća u kojoj smo pratili branitelje završila je u Komletincima, no to nije bio kraj. Na tu se rutu nadovezuju rute do drugih marijanskih svetišta skroz do Srđa kod Dubrovnika. Ove su godine naši framaši prvi put sudjelovali na takvom hodočašću, no nadamo se da će to postati tradicija i očekujemo ih nagodinu u što većem broju.

Frama Otok

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s