FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Kloštar Ivanić

“Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi” (Mt 4, 18-22) bilo je geslo i vodilja kloštranskim framašima koji su i ove godine 16. lipnja odlučili reći “Evo me!” našem Gospodinu i krenuti putem svetoga Franje i Krista. Svoja obećanja obnovilo je deset framaša, a po prvi put svoje “Evo me!” izreklo je troje framaša.

Svetu misu u 19 sati, pod kojom je održan obred obećanja, predvodio je fra Miljenko Vrabec s našim duhovnim asistentom fra Robertom Ćibarićem. Prije svete mise održana su primanja kada smo u bratstvo primili također troje framaša.

Samim obećanjima prethodila je priprema, što od duhovne pripreme, što od onog organizacijskog dijela. Duhovnu obnovu vodila je sestra Maja Ivković i školske sestre franjevke, a uključile su se i naše sestre karmelićanke kod kojih je održana sama obnova. Razmatrali smo dio iz Evanđelja u kojem se spominje naše geslo i usporedili ga s našim pozivom da ostavimo svoje mreže, krenemo s Isusom u svoje lađe na otvoreno more bez straha jer On je s nama i da “lovimo” ljude.

Mnogo naših prijatelja framaša i druge braće i sestara, roditelja, članova Franjevačkoga svjetovnog reda došlo nas je podržati u našoj odluci da slijedimo Krista po primjeru svetog Franje, stoga smo nastavili program obećanja u našoj župnoj dvorani gdje smo se družili, pjevali, svirali, gledali utakmicu, ponešto popili i, naravno, jeli.

Prije zakuske uslijedilo je prikazivanje dva videa koja smo pripremili kao program za naša obećanja. U jednom od videa smo nastojali prikazati važnost obećanja i što su to obećanja, dok je drugi bio šaljiv video u kojem je skoro svatko od framaša snimio sebe i prikazao kako učiniti svakodnevne obaveze zabavnijima uz pjesmu.

Obećanja su događaj koji smo iščekivali zadnjih nekoliko mjeseci te za koji smo se intenzivno pripremali. Neopisiv je osjećaj ulaziti u Crkvu sa svojom braćom, rame uz rame, sa svijećom u ruci i hodati prema oltaru, prema Kristu i razmišljati što će se to dogoditi za samo nekoliko trenutaka nakon toliko mjeseci iščekivanja. Koliko borbi i teških trenutaka smo prošli zajedno te i dalje smo ovdje, stojimo pred Kristom i Crkvom svjesni da naša borba nije gotova.

Mislim da je framašima uvijek radost u srcu te ih preplavi poseban osjećaj kada su na bilo čijim obećanjima, ali sigurno je davanje vlastitih obećanja u svojem mjesnom bratstvu događaj koji sa sobom nosi osim mnoštvo lijepih trenutaka i blagoslova. Za kraj želim zahvaliti svom i vašem prijatelju Isusu na darovanoj borbi, na darovanom pozivu da ga slijedimo.

Isus je svoje prve učenike pozvao dok su oni s ocem vadili mreže iz lađa, sasvim nenadano. Tako On poziva i sve nas, a naša je volja hoćemo li ostaviti mreže i poći za njim. Ja želim loviti ljude, a znam da to žele i moja braća framaši, stoga vas pozivam da idete sa mnom i da zajedno budemo ribari koji će s Isusom loviti ljude.

Sara Botinčan, Frama Kloštar Ivanić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s