FOTO: Rekreativni susret Frame u Zagrebu

Uvijek je tako, probudiš se i shvatiš da će danas biti odličan dan, dan sa framašima. Počeo sam se spremati te sam ugledao sivo nebo.

Svakakve misli su me prošle, možda da ipak ne idem, da mi je najbolje ostati doma… Ali, malo vjere i izašao sam iz stana (doduše, malo sam kasnio na dogovoreno vrijeme okupljanja ali, dobro je to). Pokupila me framašica Filomena te smo se vozili njezinim autom prema Ravnicama gdje smo se sparkirali te krenuli dalje tramvajem. Vozili smo se i razgovarali te došli do Draškovićeve. Izašli smo, pogledali malo oko sebe te sam krajičkom oka zapazio framaše Frame Kozari bok. Bilo ih je sedmero. Filomena i ja smo krenuli do njih da ih pozdravimo.

Upoznali smo neke nove framaše i razgovarali s njima o rekreativnom susretu i razmišljali kako će nam biti. Nakon 5 minuta našeg ćaskanja također se pojavila Frama sv. Mihael. Izgrlili smo se, malo popričali te krenuli prema našem odredištu. Ušli smo u tramvaj broj 14 i krenuli prema Mihaljevcu. Unatoč zavojitom putu tramvaja, sretno smo stigli na sunčani Mihaljevac. Ondje su nas već čekala braća i sestre iz drugih Frama. I područno vijeće je bilo tamo te su nas počeli prebrojavati da vide koga nema, a kad smo ustanovili broj prisutnih, otišli smo do tramvaja broj 15 i krenuli prema Dolje. Nakon nekoliko stanica, izašli smo te se uputili prema stazi broj 14. Prije negoli smo krenuli tom stazom, pomolili smo se. Također smo dobili kratke upute za slučaj da se netko izgubi te smo krenuli misterioznom šumom prema Sljemenu. Prema mojim kalkulacijama do Sljemena će nam trebati tri sata i pet minuta, koliko nam je otprilike i trebalo.

Put je bio zanimljiv, upoznao sam mnogo novih ljudi, utvrdio stara prijateljstva, kada našoj braći i sestrama nije išlo, pomagali smo im jer, kako kaže pjesma: “Kreni kada korak ti ne ide…”. Nekoliko puta smo stali, napravili pauzu, popili vode te nastavili našim putem. Pred kraj smo i zapjevali i naišli na izvor tekućice. Kada smo došli do prostrane livade, sjeli smo i odmorili. Prije mise smo bili znatiželjni te su neki od nas otišli do male kapelice Majke Božje Sljemenske. Malo smo šetali i razgledavali te se vratili do ekipe i čekali na misu. Kada je stigao fra Filip, svi zajedno smo se uputili prema kapelici gdje smo imali dostojanstvenu i radosnu misu. Nakon mise je bilo vrijeme za osobne molitve.

Vani su nas čekale neke čudne boce vode s voćnim okusom. Kažem čudne jer je čep boce bio napravljen tako da kroz njega tekućina ne može izać, osim ako ne pritisneš bocu. Preludo.

Vrijeme je napokon došlo i framaši su došli na svoje, bilo je vrijeme za ručak. Bilo je puno pizze, čak nam je i ostalo, ali barem su se svi najeli. Za vrijeme jedenja krenuli smo igrati igru Party Alias. Alias, ali na nekim poljima moraš objašnjavati s nekom smiješnom „cakom“, npr. dok su ti usta puna vode ili dok plešeš i slično. Bilo je zabavno, s puno smijeha.

Nakon nekog vremena pojavio se još jedan framaš s Frame LBM, naš gitarist, Fran. I onda je krenula radosna pjesma. Upravo su pjesma i smijeh bili glavni segmenti ostatka susreta, ali eto, i njemu je morao doći kraj.

Uputili smo se nazad prema Zagrebu, većina framaša autobusom ali, Fran je imao auto, pa se nekoliko nas vraćalo s njim. Krenuli smo diskutabilnom brzinom niz Medvednicu do Šestinske crkve. Nakon tog skretanja, krenusmo prema našoj Dubravi. Filomena me ostavila pred pragom moga stana. Čim sam ušao u stan, zahvalio sam Bogu na divnom danu bez kiše, na svojoj braći i sestrama i na ovom rekreativnom susretu.

Bilo je divno. Bilo je nadahnjujuće. Bilo je nezaboravno. Ali najvažnije bilo je u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Andrija Antić, Frama Zagreb-Leopold Bogdan Mandić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s