FOTO: Susret Primorsko-istarskoga područnog bratstva

U petak, 25. svibnja na Trsatu u Rijeci održao se susret Primorsko-istarskoga područnog bratstva.

Započeli smo sa misom koju je predvodio fra Mario Zubak. Nakon mise obišli smo trsatsku riznicu gdje smo od fra Tomislava Faletara naučili ponešto o povijesti Trsata i ponešto o stvarima koje se čuvaju u riznici. Poslije obilaska smo otišli u dvoranu u auli.

Nakon večernje molitve Časoslova, imali smo kratko izlaganje o referendumskoj inicijativi “Narod odlučuje”, gdje su bivši framaši Jakov i Filip Mandić predstavili inicijativu i pozvali framaše da preostale dane skušljanja potpisa izdvoje svoje vrijeme i da volontiraju.

Nakon izlaganja, područno vijeće objavilo je da će se ovo ljeto održati Framaške pučke misije umjesto Hoda, u kojem će framaši se zbližiti i upoznati ostale framaše iz svog područja u misionarenju i živjeti tih nekoliko dana kao što je sveti Franjo živio nakon svog obraćenja.

Kroz slike i svjedočanstva duhovnog asistenta fra Tomislava Faletara i framaša Dominika Vučemila, vidjeli smo kakve su bile prve Framaške pučke misije u Lokvama, kakvo je bilo njihovo iskustvo misionarenja i življenja s bratstvom.

Nakon prezentacije podijelili smo se u tri skupine i svaka je grupa morala prolaziti kroz pet postaja nalik na pet otajstava krunice. U prvoj postaji framaši su se između sebe upoznavali pitajući pitanja koja su nekonvencionalna, koja se ne koriste u svakodnevnom govoru. U drugoj postaji pokazali su svoje (ne)znanje o vjeri u jednoj križaljci.

Na četvrtoj, molitvenoj postaji izmolili smo deseticu krunice i propitivali svoju savjest kroz ispit savjesti i Sveto Pismo. Na četvrtoj postaji imali smo franjevačko razmatranje o Evanđelju gdje je moja grupa raspravljala o tome je li Krist u svome poslanju – pametovao? Na petoj postaji čitali smo tekst o Mariji i izmolili deseticu krunice. Kad su sve grupe završile, okupili smo se u dvorani aule gdje smo se družili, jeli i pili.

Mir i dobro!

Ante Čičak, Frama Krnjevo-Rijeka

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s