FOTO: Koncert Frame Virovitica povodom Hoda Franjevačke mladeži

Dana 20. svibnja Frama Virovitica održala je drugi koncert na kojem je prikupljala donacije za ovogodišnji Hod Franjevačke mladeži.

Uvidjeli smo potrebu za tim koncertom kako bi olakšali našim framašima plaćanje Hoda i kako stvarno razlog neodlaska na Hod ne bi bio financijske prirode jer je osjećaj koji imaš dok si tamo, s braćom i sestrama iz cijele Hrvatske, neprocjenjiv, a pogotovo milosti koje zadobiješ na Hodu. Te stvari nemaju cijenu. Koga god da pitate kako mu je bilo na Hodu, reći će da je to neopisivo.

Nailazili smo na razne teškoće tijekom organiziranja ovoga koncerta, poput toga da nam izvođači otkažu dolazak, no primili smo sve to s radošću i mirom i zahvalili Bogu na onima koji su potvrdili svoj dolazak.

Bilo je zabavno od samih probi, na kojima smo se baš kroz pjesmu više zbližavali i veselili. Bilo je tu i mijenjanja pjesama jer smo primijetili kako nam neke ne leže baš najbolje, ali sve u svemu nismo dali da nas išta omete.

Naravno da bez naših gostiju ovo ništa ne bi bilo moguće, pa se i ovako želimo zahvaliti Zboru Frama Grada Zagreba, Frami u nastajanju Kloštar Podravski i fra Ivanu Širokom, bogoslovima fra Ivanu Bogatiju i fra Vinku Brkoviću što su vodili program i zabavili publiku, ali ih i upoznali s Hodom. I naravno, ne smijemo zaboraviti naš župni zbor svete Cecilije i gvardijana fra Rozu Brkića uz čiji se blagoslov sve to odvilo.

Atmosfera cijelog koncerta bila je stvarno predivna. To je jedan neprocjenjiv osjećaj kada toliko ljudi pjeva i slavi Boga i pritom se zabavlja. Kraj je bio pogotovo poseban, kada smo svi zajedno otpjevali i otplesali naš dobro poznati ples na pjesmu “Pođimo zajedno”. Naravno da nije izostala hrana i druženje nakon koncerta, da sami sebe počastimo za dobro odrađen posao.

Zbilja smo zahvalni Bogu na tom iskustvu i nadamo se da ćemo ga uskoro ponoviti.

Teo Knežević, Frama Virovitica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s