FOTO/VIDEO: Duhovna obnova i obećanja Frame Požega

U subotu, 5. svibnja održana su obećanja Frame Požega. Na ovogodišnjim obećanjima svoje “Evo me” izreklo je 11 framaša, od toga petero onih koji su po prvi put dali svoja obećanja.

Misno slavlje i obed obećanja predvodio je duhovni asistent Frame Našice fra Marijan Vidović u koncelebraciji s drugim duhovnim asistentima Osječkoga područnog bratstva Frame. Fra Marijan nas je ohrabrio s par poticajnih rečenica gdje je posebno naglasio važnost ljubavi koja se najviše očituje kroz žrtvu na koju nas Isus poziva kad kaže: “Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje” (Iv 15,13).

Isus nam je sam dao primjer te žrtve i potaknuo nas da i mi tako činimo jer tek kad umremo sebi, počet ćemo živjeti i biti radosni kršćani.

Nakon mise uslijedilo je druženje u dvorani uz pjesmu, ples i smijeh. Tijekom druženja iznenadili smo sve prisutne i izveli skeč koji je bio baziran na geslo naših obećanja koje glasi: “Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje” (2Kor 12,9).

Nastojali smo tako prikazati dvoje supružnika koji proslavljaju 50. godišnjicu braka te kako su uz pomoć vjere koja im je dala snage da prođu kroz sve kušnje zajedno ostali u ljubavi. Usput smo prikazali i razne tipove vjernika kao što su karizmatici i fanatici kako bismo naglasili da je pravi vjernik onaj koji svakodnevno moli, ide nedjeljom na misu i pomaže bližnjima. Bilo je puno šaljivih elemenata kako bismo oraspoložili sve nazočne i prenijeli im poruku. Poslije skeča nastavili smo s druženjem i kroz pjesmu zahvalili Bogu za sve milosti koje smo primili ovog dana.

Zahvaljujemo ovim putem svima koji su došli i podržali naša obećanja, a posebno framašima iz drugih bratstava te duhovnim asistentima i bogoslovima iz Zagreba.

Obećanjima je prethodila duhovna obnova koja je bila održana tjedan dana prije obećanja, a predvodio ju je gvardijan požeškog samostana fra Milan Krišto, nekadašnji nacionalni duhovni asistent Frame.

Duhovna obnova započela je klanjanjem u crkvi, gdje smo molili za naša obećanja i za ustrajnost framaša kako bismo što vjerodostojnije živjeli Evanđelje i tako bili primjer drugim mladima. Poslije klanjanja uslijedila je kateheza u kojoj nam je progovorio o važnosti prihvaćanja samih sebe te kako većina mladih danas želi biti netko drugi pa u toj želji gube svoj identitet i osjećaju se nezadovoljnima.

Tijekom svoje kateheze osvrnuo se i na primjer Marije, majke Isusove koja je isto osjećala strah pred izazovom da postane majka Božja te da nam ona može biti pravi primjer kako je strah normalna pojava u našem životu koja se posebno javlja pred pitanjem odabira našeg životnog poziva.

Nakon kateheze podijelili smo se u skupine i razgovarali o našim strahovima s kojima se susrećemo u životu. Duhovna obnova završila je molitvom i pjesmom te smo se osjećali ispunjenima i spremnima za naša obećanja.

Samo dan nakon obećanja, 6. svibnja uslijedili su i izbori za novo vijeće koje će se brinuti i voditi naše mjesno bratstvo. Novoizabrani vijećnici su:

Kristina Peić – predsjednica;
Ivan Samardžić – potpredsjednik;
Karlo Kuburdžić – voditelj formacije;
Rafaela Jakobović – tajnica;
Ivan Rozić – blagajnik.

Nas obećanike čeka još puno posla jer živjeti Evanđelje u današnjem svijetu nije lako, ali to je ono što nas ispunja pravom radošću i daje nam snage. Ohrabreni geslom obećanja, prepuštamo se Božjoj milosti da nas dalje vodi i usmjerava prema ljudima koji nisu upoznali ljubav koja je za sve nas umrla na križu i pokazala nam što znači ljubiti.

Vidimo se i sljedeće godine, ako Bog da u većem broju, a dotada se preporučujemo u vaše molitve i pozdravljamo vas našim franjevačkim pozdravom: mir i dobro!

Kristina Peić, Frama Požega

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s