FOTO/VIDEO: Duhovna obnova, obećanja i slavlje 25 godina Frame Našice

Dana 13. travnja imali smo gosta, fra Marina Kuzminskog, koji nam je došao voditi duhovnu obnovu kako bismo se dobro pripremili za naša framaška obećanja. S njim je došao jedan framaš iz Karlovca.

Duhovnu obnovu započeli smo u petak na redovnom susretu Frame s molitvom Časoslova, a zatim nam je fra Marino održao kratko predavanje na temu obećanja. Naglasak je bio na tome što ćemo obećati na godinu dana i što ćemo živjeti kroz tih godinu dana.

U subotu, 14. travnja okupili smo se ispred naše crkve u jutarnjim satima te smo se autobusom uputili prema Crnoj kladi gdje smo nastavili s duhovnom obnovom u prirodi. Prvo smo izmolili molitvu Časoslova, nakon koje nam je fra Marino pročitao jedan biblijski tekst, protumačio ga te objasnio kako smo mi svi ljubljena Božja djeca i kako nas Bog sve voli bez obzira na naše mane. Dobili smo potom zadatak da odemo prošetati na pola sata i da pronađemo neku stvar iz prirode koja nas opisuje.

Fra Marino nam je pročitao tekst o trsu i lozi te nam objasnio da je Isus Krist živi trst, a mi loze. Dobili smo i novi zadatak u nešto dužem vremenskom roku da se povučemo na osamno mjesto, da promatramo prirodu i da napišemo sebi pismo koje ćemo si pročitati za godinu dana.

Nakon toga imali smo ručak koji nam je pripremila bratska animatorica s jednim gospodinom, a koji je fra Marino blagoslovio. Nakon ručka imali smo malo slobodnog vremena za igre graničara i nogometa jer je ubrzo usljedila sveta misa koju je vodio fra Marino s našim duhovnim asistentom, fra Marijanom Vidovićem zvanim Marinko. Nakon mise pridružio nam se fra Celzo Vlahović koji nam je pričao o okolnim selima koja su bila granica s Crnom kladom.

Zahvalili smo fra Marinu što nam je došao iz Karlovca održati duhovnu obnovu unatoč drugim obavezama, ostali još malo u prirodi i zatim se uputili natrag prema Našicama. Svima nam je bilo lijepo na duhovnoj obnovi i nadamo se da ćemo imati još ovakvih duhovnih obnova u prirodi.

Anamarija Krznarić, Frama Našice


Devetero našičkih framaša 28. travnja u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog tijekom večernje svete mise dalo je svoja obećanja Gospodinu da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje po uzoru na sv. Franju Asiškog. Frama Našice je također toga dana proslavila i jubilarnih 25 godina postojanja

Svetu misu predvodio je bivši, dugogodišnji duhovni asistent našičke Frame fra Dragutin Bedeničić, koji je ujedno u prošlosti bio i župnik u Našicama, a na početku mise sve je lijepo pozdravio sadašnji duhovni asistent Frame Našice, fra Marijan Vidović.

28. travnja 2018.

Posted by Frama Našice on Tuesday, May 1, 2018

Zbor Snaga Duha prekrasnim je glasovima učinio ovu misu još svečanijom. Na misi i slavlju sudjelovali su braća i sestre iz sedam mjesnih bratstava našeg područnog bratstva Frame u pratnji svojih duhovnih asistenata te treba istaknuti i prisustvo Frame Domaljevac iz Bosne i Hercegovine, Frame Rijeka-Žabica i Frame Virovitica iz Zagrebačkoga područnog bratstva Frame, ali nikako ne smijemo zaboraviti dolazak i podršku bivših našičkih framaša.

Nakon misnog slavlja svi smo se uputili u dvoranu Emaus gdje je bila postavljena izložba o 25 godina Frame u Našicama. Izložbu i Dane franjevačke kulture otvorio je našički župnik, fra Zoran Bibić. Predsjednica Frame Našice Tomislava Žarić pozvala je fra Dragutina da se obrati svim prisutnima, zatim i gospodina Milana Papučića, bivšeg framaša Frame Našice te predsjednicu Osječkog područnog bratstva Frame, Dubravku Hajek.

Uslijedila je premijera framaškog filma “Petkom u dva deset”, rezanje torte te veselo druženje uz pjesmu i hranu.

Izabela Klanica, Frama Našice


Dana 30. travnja 2018. godine izabrano je novo vijeće Frame Našice. Za predsjednicu Frame izabrana je Ana Umiljanović, za potpredsjednicu Vanessa Lukas, za voditelja formacije Mislav Feger, za tajnicu Tamara Pilić, a za blagajnika Mislav Mikec. Vijeće u ovom sastavu vodit će naše mjesno bratstvo kroz idućih godinu dana.

Matej Gašparić, Frama Našice

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s