FOTO: II. rekreativni susret Osječkoga područnog bratstva

Mnogi od današnjih framaša nisu znali što je Frama i tko su framaši kada je održan već pomalo zaboravljeni prvi rekreativni susret našeg područnog bratstva Frame.

Susret koji je osmislilo i vodilo tadašnje područno vijeće bio je namijenjen natjecanju među mjesnim bratstvima, ali i zbližavanju članova bratstava, međusobnom povezivanju te odličnoj zabavi. Bilo je to 2012. godine u Sikirevcima gdje se, osim mnoštva igara, jelo, pilo, skakalo, pjevalo, plesalo i razgovaralo s braćom i sestrama.

II. rekreativni susret Osječkog područnog bratstva Frame održan je u subotu, 7. travnja u Bošnjacima pod geslom “Pred Gospodinom ja igram!”. Tridesetak framaša opustilo se i zabavilo uz igre koje je pripremilo područno vijeće. Iako su igre bile za zabavu, mi smo, pošto smo bili raspoređeni po skupinama, probudili i malo natjecateljskog duha u svemu tome.

Usklici bodrenja miješali su se sa smijehom koji je bio plod domišljatih igara. Dok smo mi uživali u igrama, nadbiskup mons. Đuro Hranić bio je u posjeti župi sv. Martina biskupa i vidjevši ga, zaustavili smo igre da bismo ga pozdravili. Objasnili smo mu svrhu našeg susreta te nastavili s igrama koje je naš nadbiskup ostao nakratko gledati.

Najnapetija igra svakako je bila “framaška alka”. Umjesto konja imali smo kolica koja je gurao jedan član iz svake grupe, dok je drugi, sjedeći u njima, drvenim kopljem trebao pogoditi alku. Ipak, vjerujem da je međusobno dobacivanje mokroga ručnika, s ciljem da ga se iscijedi što jače i što brže, ostavilo najbolji trag u našem sjećanju, ali i na odjeći, no igra pod nazivom “Gladnoga nahraniti”, u kojoj jedna osoba hrani druge dvije i uz to sve tri imaju povez preko očiju, kod mene je izazvala oduševljenje jer smo jeli meni omiljeni desert – puding.

Nakon što smo odigrali sve igre, Vijeće nam je podijelilo medalje koje su u ovom slučaju bile maleni keksići, nama drage, ali i ukusne nagrade.

Korina Sinković, Frama Belišće

II. Rekreativni susret Frame održan je u Bošnjacima 7. travnja pod geslom "Pred Gospodinom ja igram!"

Posted by Osječko područno bratstvo Frame on Tuesday, April 10, 2018

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s