VIDEO: Održan prvi Malonogometni turnir “Fra Juraj Vrančić”

U Sportskoj dvorani u Samoboru 3. ožujka održan je prvi Memorijalni malonogometni turnir “Fra Juraj Vrančić”.

Momčad grada Samobora osvojila je pobjednički pokal ispred ekipa Franjevačkih bogoslova, Franjevačke mladeži i hrvatske reprezentacije beskućnika. U revijalnoj utakmici hrvatska reprezentacija sportskih novinara bila je bolja od najboljih nogometaša među hrvatskim svećenicima.

Organizator turnira, Vijeće za pravdu, mir i skrb za sve stvoreno Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda, tako je obilježilo prvu obljetnicu smrti svoga svoga pokojnog člana koji je nakon teške bolesti preminuo 6. ožujka 2017. u 40. godini života i 16. redovništva.

_

Ujedno franjevci žele u karitativne svrhe javnosti ponuditi bogatu ostavštinu nogometnih, košarkaških, skijaških i hokejaških dresova, koje je fra Juraj tijekom cijelog života marljivo prikupljao, te cjelokupnim prihodom pomoći Prihvatilištu za beskućnike “Ruže svetog Franje” u Rijeci, samoborskoj kući za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i siromašnim pojedincima i obiteljima na području grada Samobora.

Tako se u ponudi mogu naći dresovi najvećih hrvatskih i svjetskih klubova te reprezentacija, kao i najpoznatijih sportaša (Šuker, Boban, Kostelić, Mandžukić, Pele, Ronaldo, Beckham i dr.). Možete ih pogledati OVDJE.

Fra Juraj je rođen u Virovitici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Franjevački habit je odjenuo 1. rujna 2001. u Svetištu Majke Božje Trsatske gdje je godinu dana poslije položio prve redovničke zavjete. Kao manji brat svetog Franje, službu sakristana obnašao je na Trsatu, zagrebačkom Kaptolu i posljednje godine života u Samoboru gdje je i preminuo.

Bio je i zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu, u nogomet i aktivno igrao u Katoličkoj malonogometnoj ligi te poticao druge da se uključe u sportske aktivnosti. Godine 2009. i 2010. bio je pomoćni trener i duhovnik Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika na svjetskim smotrama u Milanu i Rio de Janeiru.

ofm.hr/jurajvrancic

“Za nas, samoborske framaše, je to bio lijep i ponosan događaj. Iako je fra Jura svakodnevno u našim molitvama, htjeli smo ga se ipak na poseban i upečatljiv način prisjetiti. Iako su podijeljene nagrade za osvojena mjesta, vjerujem da igračima nije bio cilj pobjediti, već su se htjeli na ovaj način prisjetiti fra Jure. ”

Ozana Razum, Frama Samobor

 

“Oko devet sati ujutro dolazimo- framaši koji se brinu da bi sve proteklo u najboljem redu, braća franjevci koji su bili dio organizacije te nogometaši koji su došli odati počast pokojnom fra Juri kojega se svi rado sjećamo. Ono što me se najviše dojmilo jest da se i za četvrto mjesto, koje je pripalo momčadi beskućnika, dodijelila nagrada. Dodijeljen im je dres kojeg je pokojni franjevac dao napraviti u Barceloni, a na dresu je pisao njegovo prezime i njegov omiljeni broj 77. Prvi memorijalni turnir je bio uistinu divan, a nadamo se da će dogodine biti još bolji, veći i posjećeniji.”

Karlo Bedić, Frama Samobor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s