FOTO/VIDEO: Međumjesna škola animatora Frame Bjelovar i Virovitica

Međumjesna škola animatora Frame Bjelovar i Virovitica održala se proteklog vikenda, 17. i 18. veljače, u Kloštru Podravskom pod geslom: “Sve je kratko što nije vječno”.

Škola animatora zaista me se dojmila. Imala sam priliku upoznati puno novih ljudi i sklopila sam mnogo novih prijateljstava. Najprije sam u radu u skupinama bolje upoznala ljude iz svoje skupine, a kasnije sam s tim istim ljudima naučila kako zajednički riješiti zadatak i biti kreativan te shvatila bit bratstva u kojem smo tu jedni za druge i pomažemo jedni drugima te zajednički nastojimo riješiti probleme.

Kroz predavanja koja je održala voditeljica škole Željka Jurković iz Frame Samobor naučila sam kako voditi dobar susret, kako zainteresirati ljude te susret učiniti zanimljivijim. Nakon predavanja svaka je skupina imala zadatak napraviti skeč na temu kako susret ne bi trebao izgledati, a svoje uratke predstavili smo na plenumu u nedjelju gdje smo, uz skečeve, predstavili plakat koji je svaka grupa radila na temu vječnost, u skladu s geslom ove škole animatora koje glasi: “Sve je kratko što nije vječno!”.

Ovo je geslo preuzeto iz izreke svetog Franje te nam želi reći da se ne zamaramo prolaznim stvarima ovoga svijeta, već da živimo za ono vječno. Uz to, govori nam da ne živimo napola nego potpuno i da sve što radimo, radimo u potpunosti, odnosno da se potpuno predamo za to jer kako kaže sveti Franjo: “Sve je malo što nije sve”. Naravno, jedino što je vječno jest Božja ljubav jer samo ona nikad neće prestati.

Uz rad u skupinama i predavanja, susret smo proveli u zajedničkoj molitvi, svetoj misi i klanjanju koje je bilo animirano duhovnim pjesmama i lijepim meditacijama. Naravno da je bilo vremena i za zabavu, stoga smo se zabavili u igri “Volim Framu”, gdje smo se međusobno još bolje upoznali, zabavili i upoznali Framu. Bilo je to jedno predivno iskustvo iz kojega sam naučila puno korisnih stvari i upoznala puno predivnih ljudi. Bogu hvala na ovakvim susretima!

Petra Krešić, Frama Bjelovar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s