FOTO: Molitveni susret Frame u Zagrebu

U subotu, 17. veljače održan je molitveni susret Frame u Zagrebu, kod milosrdnih sestara Svetog Križa u Vrhovcu.

Nalazimo se u vremenu korizme. Vrijeme je to u kojem smo, uz obraćenje, post i pokoru, pozvani i na intenzivniju molitvu. Potreban nam je iskren i otvoren razgovor s Isusom. Spoznali smo da je korizma put do ljudskosti. Propovijed je bila uistinu jedan veliki poticaj i poziv na molitvu i odricanja.

Nakon svete mise, sestre su za nas pripremile program gdje su nam najprije predstavile svoj red i djelovanje. Naime, sestre križarice slave 150 godina dolaska u Hrvatsku. Družba pripada Trećem samostanskom redu svetoga Franje Asiškoga, a duh njihove zajednice je duh Evanđelja kakav je prožimao i svetog Franju

Sestre su govorile o svom pozivu i odazivu na njega. Stvarno je čudesno na koje te sve načine Bog poziva k sebi i, koliko god to bilo lijepo, toliko je čovjeku u nekim situacijama teško prepustiti sve Bogu i ostaviti svoje planove. Divno je slušati sestre kako djeluju na razne načine u svijetu i svjedoče svoje poslanje radeći u bolnicama i vrtićima pa sve do individualnog pomaganja potrebitima.

Potaknule su nas na promjenu za vrijeme korizme, produhonile nas i ražarile onu malu iskricu u našim srcima, a mislim da je to već sasvim dovoljno. Vrijeme je kad svatko od nas treba osjetiti kako ga Krist potiče jer korizma je vrijeme promjene i nade. Napomenule su nas da nam nijedan trenutak u korizmi ne bude neosmišljen, već trebamo prikazati, predati, pustiti Bogu i jačati volju. To su četiri savjeta kako dalje kroz korizmu.

Imali smo priliku i moliti časoslov sa sestrama, ali i družiti se. Ovaj susret ostavio je utjecaj na sve nas, a ujedno je i pravi poticaj. Čovjeku su zaista potrebni ovakvi susreti kako bi se približio Bogu, ali i kako bi se susreo s drugim ljudima u zajednici te s njima skupa sudjeluje u molitvi. Takav osjećaj – to je pravi blagoslov za sve nas.

Antonio Andrijević, Frama Kloštar Ivanić

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s