FOTO: Duhovni kapitul Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva

U vikendu od 19. do 21. siječnja održan je duhovni kapitul Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva na kojem je sudjelovalo 25 framaša iz mjesnih bratstava Frame Split-Gospa od Zdravlja, Frame Split-Gospa od Pojišana, Frame Podbablje, Frame Zmijavci, Frame Vinjani i Frame Metković.

Domaćini našim framašima bili su fratri iz Franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja i Frama Split-Gospa od Zdravlja koji su srdačno ugostili naše framaše te im omogućili smještaj i hranu.

Kapitul je bio bogat raznovrsnim sadržajem i zanimljivim predavanjima kako bi framaši duhovno napredovali u svom životu i dobiveno znanje nesebično prenosili na druge u svojoj zajednici.

Naučili smo novi način rješavanja problema, a to je šutnja. To je jedan od načina na koje nam se Bog obraća, tako slušamo njegove riječi koje dolaze iz naše nutrine. Neslužbeno geslo ovoga duhovnog kapitula bilo je: “Isuse, misli ti”. Tim geslom počinjete razumjeti da je ta šutnja puno značila nama framašima koji smo se zaista u potpunosti predali taj vikend takvom “razgovoru”.

Također smo se radom u skupinama dodatno zbližili i upoznali. Uz zajedničko slavljenje Boga i sudjelovanje na svetim misama, pridonijeli smo da ovaj susret bude prožet i pjesmom i molitvom. No šali i smijehu nismo zaboravili ustupiti mjesta. Zabavne igre i skečevi bili su stalno prisutni, kao i selfiji te ostale uspomene koje svi imaju. One će nas trajno podsjećati na ovaj vikend.

Ovakav tip susreta pomaže pri boljem upoznavanju svoje braće i sestara za život. Mir i dobro, dragi framaši, hvala vam na ovom predivnom iskustvu!

Iva Galov i Marija Romić, Frama Metković

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s