FOTO: Obećanja Frame Samobor

U subotu, 13. siječnja framaši samoborskog bratstva izrekli su svoje “Evo me” Gospodinu i na godinu dana obvezali se živjeti Evanđelje u bratstvu po uzoru na svetog Franju.

Sedmero framaša obnovilo je svoja obećanja, a njih osmero dalo ih je prvi put. Geslo koje smo odabrali za ova obećanja bilo je: “Tko ne ljubi svoga brata koga vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti!” (1Iv 4,20).

Svečana sveta misa održana je u crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u 18:30, a misno slavlje predvodio je mjesni duhovni asistent fra Marin Grbešić, uz kojega su bili duhovni asistent Frame Karlovac fra Marino Kuzminski, duhovni asistent Frame Zagreb-Dubrava fra Serđo Ćavar, voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić te gvardijan samoborskog samostana fra Nikola Vukoja.

Nakon svete mise pripremili smo kratak program. Sada već tradicionalno zaigrali smo tombolu, a do nagrade su vodili kratki zadaci. Najviše sreće imala su naša braća i sestre iz Frame Čakovec, u čije ruke je otišao najveći broj nagrada. Proslavu obećanja nastavili smo uz hranu, pjesmu, ples i druženje.

Hvala svim framašima koji su nas došli podržati, a najviše hvala Gospodinu koji nas je sve okupio i pozvao slijediti Franjin put.

Željka Jurković, Frama Samobor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s