FOTO/VIDEO: Prvi “Framasong” i obećanja Frame Metković

Nakon tri dana provedena u Metkoviću valja sažeti dojmove i prepričati vam kako nam je bilo. Odakle započeti? Pokušat ću pratiti kronološki redoslijed jer je bilo tako lijepo da mi previše slika istovremeno dolazi na um pa da ne izostavim nešto što se spomenuti mora.

U petak predvečer framaši su se uputili prema Metkoviću, gradu koji nam je u ova tri dana pružio jako puno, toliko da ćemo ga uvijek u srcu imati na posebnom mjestu. Oko 19 sati stigli smo na dugo priželjkivani susret, Framasong 2017. Programom nismo bili zatrpani pa smo već prvi dan imali nešto slobodnog vremena koje smo uglavnom provodili istraživajući taj lijepi gradić.

Naši framaši, kao i framaši iz drugih krajeva Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva, bili su smješteni u dvorani, što im je omogućilo još više vremena za zajedničko druženje. Tako je, nakon večere i uvodnog dijela programa, u opuštenoj atmosferi i druženju, i završio prvi dan susreta.

Iako su se naši framaši u subotu rano ustali, to ih nije pokolebalo da subotu provedu u punoj snazi, jedva čekajući svaku točku odlično osmišljenog programa. Znali su da ih čeka iznimno poučan i dobar dan, dan za pamćenje! Nakon doručka i zabavnog dijela programa, naši framaši okupili su se u dvorani kada su zasvirali i zapjevali te tako dignuli atmosferu cijelog susreta.

Nakon ručka imali smo nešto slobodnog vremena, a iza toga slijedi još bolji dio dana – predavanje “Kako reći ne ovisnostima”. O ovom predavanju ne isplati se pisati jer to morate čuti sami, nešto za što smatram da svaki tinejdžer, ali i stariji, definitivno treba poslušati. Nadam se da će biti prilike i da ćemo dogovoriti nekakav susret da ostatak framaša, ali i župljana naše župe posluša ovo predavanje. Vjerujte mi, neopisivo!

Tako se stvorila idealna atmosfera da odemo na ispovijed i misu, što smo i učinili. Nakon mise uslijedio je dugo iščekivan dio – Framasong. Bio je to prvi takav susret u Hrvatskoj. Framaši iz Podbablja, Zmijavaca, Metkovića, Prološca i Sinja natjecali su se za prvog pobjednika Framasonga.

Osim njihovih nastupa, program su uzveličali i gosti iznenađenja. Nešto prekrasno!

Framašica Antonija Šabić iz bratstva Zmijavci, odnijela je pobjedu glasovima žirija i publike.

Tih sat vremena u kulturnom središtu Metkovića prošlo je kao da se sve odvilo u minuti.

Frama u Hrvatskoj ujedno je 14. prosinca proslavila 25. rođendan, što je bila idealna prilika za proslavu rođendana na područnoj razini. Tako su framaši, po povratku u dvoranu gdje su smješteni, odmah nakon večere nastavili sa zabavom.

Bili smo tužni smo što moramo ići, ali jako sretni što imamo što ponijeti sa sobom. Itekako! Savršen kraj susreta bila je misa na kojoj su domaćini, framaši iz Metkovića, daju svoja obećanja. Misu je predvodio naš nadbiskup, mons. Marin Barišić.

 

Iako je susret naslovljen kao “Framasong”, mislim kako je to bio samo jedan djelić koji je još dodatno uljepšao ovaj vikend. Definitivno se dogodilo puno više od Framasonga! Sigurna sam da će se i ostalih 22 framaša iz Frame Podbablje, ali i drugih 100 framaša iz drugih mjesnih bratstava, kao meni, pojaviti osmijeh na licu kada im netko spomene Metković, stoga im još jednom u ime svih framaša od srca zahvaljujem na svemu pruženom u ova tri dana.

Puno smo naučili, jako ste nas lijepo primili i jedva čekamo opet biti vaši gosti! svim organizatorima veliko hvala, samo riječi pohvale vam možemo uputiti. Tako mladi, a tako produhovljeni i organizacijski sposobni! Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom susretu, trud se vidio! Dovoljno dobre riječi zahvale ne postoje i dovoljno dobro ne možemo prenijeti dojmove, ali vjerujte mi na riječ – zapamtili smo!

Matea Lončar, Frama Podbablje

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s