FOTO: Frame Grada Zagreba za 1000 radosti

Hrvatski Caritas je i ove godine pokrenuo 12. po redu tradicionalnu božićnu humanitarnu akciju “Za 1000 radosti” namijenjenu prikupljanju pomoći za najpotrebitije obitelji u Hrvatskoj, koje same teško nose životne terete neimaštine, bolesti, osamljenosti, nezaposlenosti, zaduženosti. Akciju “Za 1000 radosti” je ove godine oslovilo geslo: “Sve je moguće!”.

Frame Grada Zagreba su se uključile u ovu humanitarnu akciju te su framaši pomogli u prodaji i dostavi drvaca na Trgu bana Josipa Jelačića. Unatoč kiši i hladnoći, framašima nije nedostajalo radosti i dobrog raspoloženja da se odazovu i na ovaj poziv dobra. Razgovarali smo s brojnim ljudima te smo im pomagali u odabiru najljepšeg drvca baš za njih, a nakon nekoliko sati su se sva drvca prodala, stoga je naša radost bila još veća jer smo uspjeli u naumu da prikupimo sredstva za najpotrebitije među nama.

Cilj ove akcije je bio da uvjerimo naše siromašne sugrađane kako u svojim nevoljama, oskudici i bolesti nisu sami te da se i usred njihove usamljenosti i siromaštva u blagdansko vrijeme može roditi nova nada. Naša nova nada je Isus Krist, rođen od Djevice Marije za spas svijeta. Došao je da svi budu sretniji te da svaki život bude ispunjen smislom i radošću. Božić je blagdan radi kojeg smo željeli brojnim potrebitim sugrađanima pomoći da budu sretniji te da barem na taj dan zaborave na teškoće svakodnevice.

Hvala dragom Bogu na milosti koju nam je darovao da možemo sudjelovati u humanitarnim akcijama te tako činiti dobro za naše braću i sestre u potrebi. Majka Terezija svakodnevno je molila:

“Isuse, ti si najjači na svijetu, daj i meni snage da moje ruke i srce nastave tvoje djelo! (…) Daj da propovijedam tebe, ne riječima, nego primjerom, snagom koja privlači, dobrohotnim utjecajem djela, puninom ljubavi kojom je moje srce ispunjeno prema tebi. Amen.”

Molimo Te, Gospodine, da i naša srca imaju suosjećanja za potrebite među nama te da svaki dan činimo dobra djela i tako budemo što bliži Tebi.

Iva Škarica, Frama Zagreb-Siget

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s