FOTO: Obećanja Frame Zagreb-Sveti Mihael

U nedjelju, 3. prosinca Frama Zagreb-Sveti Mihael iz Dubrave slavila je svoja šesta obećanja. Obećanja su se odvijala na svetoj misi u 12 sati, a misno slavlje predvodio je fra Branko Lipša koji je u propovijedi objasnio smisao obećanja i gesla “Gospodin mi dade braću!”.

Pri ulasku u crkvu, u svečanoj procesiji, svaki od obećanika nosio je kutijicu s fotografijama svoje braće i sestara koju je prinosio Bogu kao simbol zahvale za bratstvo u kojem živi i djeluje.

Nas 15, od kojih su petero prvoobećanici, obećalo je da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje uz zagovor Blažene Djevice Marije i serafskog oca Franje. Na misnom slavlju podržali su nas i mnogi framaši iz Zagrebačkoga područnog bratstva, a nakon svete mise zaputili smo se u školu kako bismo proslavili najsvečaniji događaj našeg bratstva u zajedništvu, veselju i framaškom duhu.

Za proslavu u školi pripremili smo skeč, hranu i piće, poklončiće za naše uzvanike, a za sama obećanja pripremili smo se na duhovnoj obnovi koja je bila dan ranije. U zabavnom dijelu programa prikazali smo skeč o dolasku braće na Framu koji je donekle inspiriran istinitim događajima i našim vlastitim iskustvom s osnivanjem bratstva.

Prva obećanja svakako su ona koja vam ostaju u sjećanju zauvijek. Iako je kod mene bilo nedostatka sna, to jutro imala sam i višak energije. Sama obećanja na naš put donose izazove i njima obećajemo da ćemo živjeti po Evanđelju. Ona od nas traže promjenu i želju za boljim životom, što se ne može dogoditi preko noći. Tako je svatko od nas pozvan svaki dan svojim djelima mijenjati svijet, a prvenstveno sebe.

Geslo “Gospodin mi dade braću!” govori o braći koju nam je dao Gospodin, bez koje ne bismo mogli i za koje uvijek trebamo biti tu. Koliko god nekad željeli da s nekim nismo u rodu, to ne možemo promijeniti. Isto tako je s našom framaškom braćom. Pozvani smo prihvatiti ih onakvima kakvi jesu i ne željeti da se oni promijene, već da mi sebe mijenjamo i prihvaćamo ih sa svim manama koje posjeduju.

Viktorija Berišić i Marija Gečević, Frama Zagreb-Sveti Mihael

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s