FOTO/VIDEO: Obećanja i duhovna obnova Frame Rijeka-Trsat

Dana 25. studenoga u svetištu Majke Božje Trsatske nas 12 reklo je “Evo me” našem svetom Franji i milosrdnom Isusu. Tim smo se obvezali da ćemo sljedećih godinu dana živjeti vjeru, širiti ljubav, pomagati potrebitima i živjeti po načelima našeg zaštitnika i vođe, našeg ljubljenog svetog Franje. Alison i ja prvi put smo dale obećanje i bile smo neizmjerno uzbuđene, sretne i ponosne.

Naša tri dragulja, naši uzori svoje “Evo me” rekli su deseti put! Tim su obećanjima ostavili duboki trag na naše bratstvo. Želim slijediti njihove stope, biti predana i pokušavati davati sebe i svoju ljubav poput njih. Zahvaljujem Bogu na milosti kojom me je blagoslovio toga dana i neizmjerno sam Mu zahvalna na braći, sestrama i našem bratstvu.

Naše bratstvo za pripremu obećanja započelo je duhovnom obnovom u predivnom goranskome mjestu Mrkoplju. Velečasni nas je srdačno dočekao i ugostio u župnom dvoru. Voditelj duhovne obnove bio je fra Mario Zubak. On nam je, kao duhovni voditelj, prenio kako živjeti Evanđelje u svakodnevnom životu i kako svakodnevno širiti ljubav, požrtvovnost i kako i u najtežim trenucima moramo brinuti i sebe davati nemoćnima, bolesnima, siromašnima i napuštenima.

U ta dva dana posjetile su nas naše sestre iz OFS-a i snažno nam svjedočile kako nam u svakodnevnom životu, bilo u školi ili u poslu kojim se bavimo, ne smije biti ništa teško. Najteže trenutke trebamo predavati Isusu i, što god radili, trebamo bezuvjetno davati sebe i sve davati s ljubavlju.

Ovo je bila moja prva duhovna obnova. Snažno me se dojmilo zajedništvo, ljubav i radost koja se osjećala svakog trenutka. Voljela bih da mnogi mogu doživjeti to milosrđe, silnu ljubav i zajedništvo te da, po zagovoru svetog Franje, ustrajemo na našem franjevačkom putu. Sveti Franjo, štiti nas i moli za nas!

Mir i dobro!

Anamarija Fićok, Frama Rijeka-Trsat

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s