FOTO: Obećanja i duhovna obnova Frame Zagreb-Sveti Duh

U petak, 10. studenog, nas 15 hrabrih framaša sa zagrebačkog Svetog Duha uputilo se na duhovnu obnovu u Olimje, malo mjesto u Sloveniji. Nakon naporne vožnje od čak sat vremena stigli smo u to prekrasno mjesto.

Budući da je već bio mrak, nismo imali uvjete za razgledavanje Olimja, stoga smo odlučili prijeći na bitnije stvari, odnosno na večeru. Nakon kvalitetnog duhovnog sadržaja otišli smo na još kvalitetniji počinak.

Idući dan smo uz stručno vodstvo obišli taj mali grad. Nakon toga slijedili su duhovni nagovori našega duhovnog asistenta fra Josipa Ivanovića s naglaskom na oporuku svetog Franje. Imali smo dovoljno vremena za razmišljanje o tom velikom svecu i za osobnu tišinu. Dobro nahranjeni i napojeni, nakon ručka družili smo se uz društvene igre i razgovore s našom braćom i sestrama.

U nedjelju smo većinu vremena proveli u pokušaju rješavanja tehničkih problema (crk’o nam je auto), ali nažalost neuspješno. Nakon silnog truda uputili smo se za Zagreb s jednim autom manje. Ako se pitate što je s njim bilo, preživio je i dan kasnije stigao u Hrvatsku.

Kvalitetnoj duhovnoj obnovi uslijedila su još kvalitetnija obećanja. Naime, još hrabrijih deset momaka i djevojaka odlučilo je reći svoje “Evo me” Gospodinu i zajednici. Obećali smo da ćemo kroz godinu dana živjeti Evanđelje Isusa Krista po primjeru svetog Franje.

Svečanu svetu misu predslavio je naš duhovni asistent fra Josip Ivanović. Nakon obećanja uslijedila je prava framaška gozba. Geslo koje će nas voditi kroz godinu dana glasi: “Blago čistima srcem, oni će Boga gledati!” (Mt 5,8).

Josip Vrbanić, Frama Zagreb-Sveti Duh

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s