FOTO: XII. skupština Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva

Dana 4. studenog održana je XII. skupština Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame u Lišanima Ostrovičkim.

Susret smo započeli svetom misom u 10 sati koju je predvodio područni duhovni asistent fra Ivan Penava. Poslije mise smo se premjestili na drugi kraj prekrasnog sela u prostore općine gdje smo održali samu skupštinu.

Počeli smo s usvajanjem zapisnika od prošle skupštine održane u Karinu i osvrnuli se na događaje koji su se odvili u nekoliko zadnjih mjeseci.

Glavnu riječ imale su naša predsjednica Josipa Slavica te blagajnica Ana Matić koje su se iz petnih žila trudile da od nas izvuku poneku riječ i nisu odustale dok nas nisu potakle na razgovor, a onda nas nitko nije mogao zaustaviti.

Pričalo se o problemima za koje smo zajedno pokušali pronaći rješenja, prisjetili smo se i ponekih uspomena te razgovarali o dobrim stvarima u našem područnom bratstvu.

Područni su nas vijećnici potakli na to da se više odazovemo na područna događanja te da ustrajemo u služenju svojim bratstvima. Upozorili su nas kako bismo upravo mi trebali biti primjer drugim framašima i općenito ljudima oko sebe jer smo mi oni koji predstavljaju Framu i na nama je velika odgovornost. Također su nas upoznali s nadolazećim događajima.

Ponajviše smo radili na tome da se međusobno zbližimo i popravimo stanje među bratstvima te smo došli na odličnu ideju “Frama-prijatelja” u područnom bratstvu (malo smo kopirali tu ideju od sudionika nedavne Nacionalne skupštine u Samoboru, ali znamo da se oni neće ljutiti). Tako je svako mjesno bratstvo dobilo svog prijatelja kojeg će posjećivati, s kojim će održavati susrete i s kojim će se bolje upoznati. Pozitivne energije i atmosfere nije manjkalo, pogotovo nakon što smo izašli vani na sunce i uživali u druženju i zajedništvu.

Ivana Šimunac, Frama Lišane-Sv. Mihovil

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s