FOTO: Obećanja Frame Sikirevci

Dana 28. listopada u našem malom selu okupilo se 15 mladih koji su hrabro obećali da će kroz godinu dala slijediti Krista po primjeru svetog Franje Asiškoga. Nas šestero po prvi je put dalo obećanja, a devetero framaša ih je obnovilo.

Dugo smo se pripremali kako bismo što bolje pjevali, glumili i ugostili ostale framaše iz našega Osječkoga područnog bratstva Frame, a naš župnik duhovno nas je pripremio svojim poticajnim riječima, pokorničkim bogoslužjem i ispovijedi. Za ovu prigodu izradili smo nove majice sa starim geslom “Lude svijeta izabra Bog”.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D752919144878375%26id%3D418651264971833&width=622&show_text=true&height=840&appId

Misu je predvodio fra Matija Marijić, duhovni asistent Frame Vukovar, dok je vrlo poticajne riječi u propovijedi izrekao vukovarski đakon, fra Andro Tomislav Gluščić. Sretni smo što su nam framaši iz Vukovara, Borova naselja, Našica, Đakova, Osijeka, Otoka, Privlake i Županje došli dati podršku, a zahvalni smo Milosrdnim sestrama Svetog Križa što su povele i kandidatice iz Đakova, među kojima je bila naša bivša framašica i predsjednica Ivana Nikolić.

Nakon svečanoga misnog slavlja izveli smo skeč koji je, kao i cijela obećanja, nosio poruku “Postoji li ljubav, Isuse, veća od tvoje?”. Poslije toga svi smo krenuli u školsku dvoranu gdje smo se družili, pjevali, plesali, igrali igre i uživali u specijalitetima koje su pripremili naši vrijedni roditelji.

Antonija Vukovac, Frama Sikirevci

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s