FOTO: Obećanja Frame Beč


“Učitelju, gdje stanuješ?”

Ovogodišnja obećanja Frame Beč, bez sumnje, bila su nezaboravna i obilježena predivnim susretima i doživljajima. U subotu, 14. listopada ujutro sretno su nam stigli framaši iz raznih bratstava Zagrebačkog područja i, nakon kratke pauze i upoznavanja, podijelili smo se u skupine i krenuli u razgledavanje grada.

Do popodne svi smo bili zauzeti razgledavanjem, zanimljivim razgovorima i razmišljanjima o duhovnim pitanjima na koja smo, kroz čitanje i tumačenje Evanđelja, pokušali naći odgovore i podijeliti naša svjedočanstva s drugima.

Vrativši se u našu crkvu Am Hof (“Zu den neun Chören der Engel”“Devet anđeoskih korova”), pripremali smo se za naša obećanja. Naš zbor mladih, u kojem pjevaju i mnogi obećanici, pjevao je tijekom mise na kojoj je, pod geslom “Učitelju, gdje stanuješ?“, jedanaestero framaša dalo obećanja prvi put, a petnaest ih je obnovilo.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fframawien%2Fposts%2F758600767673055&width=622&show_text=true&height=589&appId

Fra Željko Baković, naš duhovni asistent, zbog putovanja nije mogao biti prisutan te je fra Bernardin Plantek predvodio misno slavlje i za sve nas imao ohrabrujuće riječi; poruke pune nade koje su mnogima od nas izmamile i po koju suzu. Podsjetio nas je da je svatko od nas jedinstven i od Boga voljen i željen, upravo takav kakav on jest, i da zajedničkim snagama i uz Božju pomoć puno toga možemo postići.

Obećali smo kroz godinu dana ići stopama našeg serafskog oca, svetog Franje Asiškog, i truditi se slijediti Krista, šireći mir i ljubav među našom braćom framašima u našoj župi i u društvu. S uzbuđenjem i radosnim iščekivanjem izašli smo pred oltar i Isusu rekli: “Evo me!”. Svi mi obećanici dobili smo znak Tau sa svojim imenom kako bi nas uvijek podsjećao na obećanja koja smo dali i na našeg učitelja Isusa Krista, kojega želimo slijediti po primjeru svetoga Franje.

Nakon mise svi smo se okupili u župnoj dvorani i tamo, sa framašima iz Hrvatske, našim prijateljima i obiteljima, slavili i družili se uz večeru, pjesmu i razgovore. Gosti su bili smješteni kod obitelji naših framaša i sutradan smo se, nakon izbora za novo vijeće, ponovno svi okupili u crkvi i skupa slavili misu. Naši su prijatelji, nakon zajedničkog ručka i druženja, krenuli na put.

Potaknuti lijepim i posebnim događajima, zahvalni smo svima koji su na neki način doprinijeli da ovo slavlje bude radosno i posebno, pogotovo framašima iz Hrvatske koji su svojom prisutnošću obogatili naše slavlje. Nadamo se da će naša Frama u sljedećih godinu dana živjeti svoja obećanja, da će novoizabrano vijeće nastojati služiti našem bratstvu na najbolji mogući način i da ćemo svojom radošću i snagom Duha Svetoga širiti mir i ljubav i privući mnoge mlade koji s nama žele slaviti Isusa i činiti dobro.

Rahela Barišić, Frama Beč

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s