FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Karlovac

Dana 7. listopada, četrnaestero mladih iz Frame Karlovac, uz pratnju i podršku duhovnog asistenta, fra Marina Kuzminskog, pred oltarom je obnovilo svoja krsna obećanja te su se tako posvetili životu u bratstvu Franjevačke mladeži na idućih godinu dana. Svojim “Evo me!” obećali smo da ćemo se odazvati na svaki poziv dobra živeći život po uzoru na svetog Franju.

Nakon obreda, uz druženje je pušten kratki filmić u kojem smo uprizorili papu Franju koji nosi frižider kroz grad  da bi ga poklonio bakici koja ga je tražila putem oglasa u novinama. Uz elemente humora, filmić šalje poruku o tome kako je važno biti spreman pomoći bez obzira na to kakva je situacija.

U skladu s geslom koje smo odabrali “Uistinu, tjelesno vježbanje malo čemu koristi, a pobožnost je svemu korisna” (1Tim 4,8) izradili smo “Praške framaške”, male fratriće napunjene praškom koje smo dijelili gostima. Uz njih je stajala poticajna rečenica: “Operi tijelo, ali ne zaboravi dušu”. Time smo željeli naglasiti, uz pobožnost, koja je središte gesla, važnost čišćenja duše, tj. osobne ispovijedi koja nam otvara vrata čistoće i pokazuje put pobožnosti.

Atmosfera je cijelo vrijeme bila opuštena i vesela uz razgovor, pjesmu i ples. Željeli bismo iskreno zahvaliti svim framašima koji su došli, iz Frame Virovitica, Leopold Bogdan Mandić, Kozari Bok, Sveti Duh, Kaptol, Sesvetska Sopnica i Samobor, kao i svima ostalima, roditeljima, obiteljima i ostalim vjernicima koji su nas došli podržati.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fframa.karlovac%2Fposts%2F2015509155391725&width=622&show_text=true&height=810&appId

Nikica Ivandić, Frama Karlovac

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s